Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[Life Advisor Q&A] - A férjem pornófüggő és nem hajlandó szexelni velem

2021. február 12. 07:30 - Life Advisor

pornfuggoseg.jpgKedves Life Advisor! A férjemmel újra és újra ugyanazt a körforgást éljük át. Sokáig nem szexelünk, inkább pornót néz, nem érzem, hogy vonzódna hozzám és még a fejemhez is vágja, hogy többet kell tennem azért, hogy vonzónak találjon. Aztán persze rájön, hogy megbántott és elnézést kér. Ezután megpróbálunk szexelni, kicsinosítom magam, de kudarccal fejeződik be a próbálkozás és minden kezdődik előröl. Aggódom, hogy esetleg a pornó rabja lett és úgy érzem nem mértem fel eléggé azt, mit is lát ő a pornóban. Csapdába estem, mit tehetek?

 

 

 

 

 

A Life Advisor Q&A rovatunkban ezen a héten Laura levelére válaszolunk.

Segítségre van szükséged? Elakadtál? Problémád van? Aggódsz? Kételkedsz?

Írd meg történeted a lifeadvisor@lifeadvisor.hu email címre!

Kedves Laura!

Egy ilyen rövid és egyszerűnek tűnő kérdés valójában rengeteg szar helyzetet tartogat magában.

Szerintem egyértelmű, hogy a férjed érzéketlenné vált a valós ingerekre (azaz a hús vér emberekre) és ez a pornófogyasztásának közvetlen következménye. A pornófüggőség meglehetősen gyakori eset, amelyet az interneten ingyenes és korlátlanul elérhető pornóvideóknak köszönhetünk. A valódi emberek egyszerűen nem tudnak versenyezni az online elérhető szexuális dolgokkal.

Az, hogy a férjed pornó nézése "függőségnek" minősül-e? Attól függ, hogy kit kérdezel. A pornófüggőség egész koncepciója eléggé vitatható orvosi körökben. Függetlenül attól, hogy ezt "függőségnek" tituláljuk-e, a párod pornózási szokása megterheli a kapcsolatotok. Ez az, ami számít.

A férjed káros üzeneteit ne nagyon tedd magadévá. Amikor azt mondja, hogy nem vonzódik hozzád és neked kellene elérned, hogy ismét szexinek találjon, bizonyára megdöbbentő és rosszul esik, de figyelembe kell vennünk, hogy ezt a pornózási szokása miatt mondja. Persze könnyebb mondani, mint megtenni, hogy ne figyelj ezekre, de ne ess olyan gondolati csapdába, hogy ha vékonyabb lennél vagy hagynád, hogy megcsinálja veled, amit a pornóban lát, akkor újra vonzódna hozzád. Ezzel ugyanis inkább a szorongás és a bizonytalanság lesz úrrá rajtad. Ezek a gondolatok pedig a férjedtől való elhidegüléshez, a kapcsolat megszakadáshoz az idő múlásával pedig mélységes ellenszenvhez vezet, mert soha nem fogod magad elég jónak érezni.

Mivel te is egyfajta vissza-visszatérő ciklusnak nevezted, ami köztetek van, nem igazán gondolom, hogy a férjed meg fogja változtatni a viselkedését. Úgy tűnik, hogy a virtuális szexet részesíti előnyben a valódi szex helyett. Ehhez pedig joga van, anélkül, hogy a pornófüggősége miatt kórházba kerülne.

Amin változtatni tudsz, az a te hozzáállásod. Jogod van eldönteni, hogy ilyen feltételek mellett szeretnéd-e folytatni a kapcsolatot vele vagy sem. Más szavakkal nyilván szükséged lenne egy olyan férjre, aki szexelni akar veled. Ha ezt nem tudja megadni neked, akkor ideje megszakítani ezt a kapcsolatot.

Bár nem csak ez az egyetlen lehetőséged. A szexuális preferenciáitokat meg tudjátok beszélni és esetleg azt is, hogy nyitott házasságban éljetek. A nyitott házasság gondolata ugyanis - egy nagyobb kapcsolati probléma megoldására - gyakran a legjobb recept a katasztrófa elkerülésének érdekében.

A te helyzetben ez működő megoldás lehetne. A párod ugyanis nem akar szexelni veled, csak a pornóra maszturbálni. Mint említettem, ez az ő előjoga, de neked is jogod van ahhoz, hogy a szexuális igényeid kielégüljenek. Tehát tisztességesen közölheted vele, hogy te is szeretnéd másokon keresztül megismerni az igényeid, mint ő.

Egy következő lehetőség az, hogy belépsz ebbe a virtuális világba. Ez azt jelenti, hogy együtt néztek pornót, eljátszatok pár dolgot, amit ott láttok. A lényeg, hogy ezt te is élvezd és találjatok egy olyan módot, ahol mindketten kielégítitek a szexuális és intim szükségleteiteket.

Tehát ha ő nem akarja abbahagyni a pornó nézést, akkor megvan a lehetőséged, hogy ezt megbeszéljétek és esetlegesen mégis megtaláld ebben az örömöd. Ha viszont olyan férjet akarsz, aki szexel veled és csak veled, akkor jobb, ha ezt adod a tudtára és ilyen irányú beszélgetést folytattok egymással.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

74 komment
süti beállítások módosítása