25 ötlet egy COVID barát Valentin-naphoz

2021. február 01. 07:30 - Life Advisor

valentin_nap.jpgA "Valentin-nap az egyik legszebb ünnep." klisének tűnhet vagy pedig nyomást helyez majd rád, hogy szervezz valamit a párodnak. Ebben az évben pedig a karantén miatt teljesen új dolgokat kell tervezni. Ha éppen randizgatsz, párkapcsolatban élsz vagy csak azért, mert számodra is fontos a Valentin-nap, akkor ne hagyd ki ezt a napot. Még ha más tevékenységet is kell csinálnotok, mint eddig, ünnepeljetek.

Az egészséges párkapcsolat fenntartásának egyik legfontosabb eszköze a "randi esték". Az, hogy az emberek most a koronavírus miatt otthon vannak, nem jelenti azt, hogy több minőségi időt töltenek egymással. Lehet, hogy most a járvány miatt nem tudtok elmenni egy remek étterembe, de egy jól átgondolt otthoni "randi este" közelebb hozhat titeket egymáshoz és végre több időt tölthettek együtt.

1. Saját "Happy Hour" az otthonotokban.

Ha van egy olyan bor vagy whiskey, amit már régóta kiszeretnél próbálni, akkor ezt annak ellenére is megteheted, hogy a bárok most zárva vannak. Az italboltok ugyanis akár személyesen, de még online is a rendelkezésünkre állnak, így ez nem jelenthet akadályt.

2. Masszázs

Sajnos most masszázsra nem lehet időpontot foglalnunk, de ez nem jelentheti azt, hogy ne masszírozhatnátok meg egymást. Készítsetek elő olajakat, teremtsetek kellemes hangulatot és masszírozzátok meg egymást.

3. Netflix

A Netflix nemrég bejelentette, hogy egész évben hetente legalább 1 új filmet bemutat majd. Így neked is lehetőségetek van kiválasztani egy új sorozatot vagy újra nézni egy klasszikust. Csináljatok egy kis összebújós mozizást.

4. Online fitnesz óra közösen

Ezt egyébként Valentin-nap után is folytathatjátok. Nagyon sok lehetőség van online fitnesz órán részt vennetek. Azon kívül, hogy a legtöbb esetben a páros edzés kedvezménnyel is jár, remek közös program lehet ha mindkettőtök számára fontos a sport és a testmozgás.

 5. Készíts kártyát saját kézzel

Legyél újra gyerek és készíts meglepetés kártyát Valentin-napra. Színes papír, színes ceruza, matricák, csupán erre lesz szükséged. Az, hogy mi kerüljön rá, csak a fantáziádon múlik.

6. Irány egy szálloda

Furán hangzik igaz, de keressetek csak rá a neten, ugyanúgy ahogy "albérletbe" ki lehet venni egy szállodai szobát, Valentin-napra is várják a párokat jó pár helyen pezsgővel, eperrel, jakuzzival.

7. Társasjáték este

Használd ki az alkalmat, hogy újra együtt játszatok gyerekkori kedvenceitekkel, kártyázzatok, társasozzatok.

8. Professzionális szabadtéri fotózás

Bár továbbra is életben vannak a korlátozások, a fotósok lehetőséget biztosítanak akár szabadtéri páros fotózásra is. Ez remek időtöltés lehet mindkettőtök számára, felfedezhetitek a városotok rejtett szépségeit és sok-sok kézzel fogható emléket is kaptok majd a fotózás végén.

9. Pizsi est

Ha már úgyis otthon vagytok, tényleg muszáj kiöltözni? Inkább vegyétek fel a pizsiteket vagy maradjatok csak egy fehérneműnél, kapcsoljatok be valami jó zenét és élvezzétek az estét.

10. Ismételjétek meg az első randit

Emlékszel még, amikor először randiztatok? Próbáld meg újra megteremteni ezt a pillanatot. Lehet, hogy szükséges lesz egy-két apró változtatásra. Például, ha étteremben voltatok, próbáld meg házhoz rendelni az ételt és megteremteni otthon azt a hangulatot, ami akkor vett titeket körül. Ha viszont mondjuk sétáltatok, akkor menjetek most is sétálni.

11. Építsetek valamit együtt

Mármint valami kézzelfoghatót. Bár, ha szeretetet akartok építeni továbbra is, az is szuper. Még bőven van időd rendelni bármilyen készletet, amiből közösen felépíthettek egy repülőgépet, autót vagy robotot. Igazából bármit, ami mindkettőtöknek tetszik.

12. Dupla randi online

Más lehetőség manapság nem nagyon van az online jelenlét nélkül arra, hogy találkozzunk a barátainkkal. Valentin-napon viszont akár FaceTimeon, Zoomon, Skypeon keresztül tarthattok dupla randit a barátaitokkal.

13. Borozás és festés

Ha mindketten szerettek kreatívok lenni és a kézügyességetek is megvan hozzá, akkor vásároljatok akvarell festéket, vásznat és egy-két üveg bort. Borozgatás közben festhettek, vagy festés közben borozhattok, a lényeg, hogy együtt csináljatok valamit. Lehet, hogy az így megszületett alkotás a lakásotok újabb kincse lesz.

14. Valentin-napi kincskeresés

Vannak már gyerekeitek? Akkor legyen az idei egy családi Valentin-nap. Rejtsetek el apró kis nyomokat és élvezzétek a "kincskeresést". A nyertes pedig kapjon egy különleges tábla csokit. Várjunk csak, ez egy ünnep, a csokoládé legyen mindenkié. 

  15. Kirándulás

Tankold meg a kocsit, csomagoljatok egy kis harapnivalót, italokat (alkoholmenteset) és fedezzétek fel a természetet. Élvezzétek a közösen töltött időt a szabadban.

16. Videójáték

Videójáték Valentin-napkor? Miért ne. De tegyetek bele egy kis csavart és most játszatok egy teljesen új játékkal, amit most közösen ismerhettek meg.

17. Online főzőtanfolyam

Kicsit hasonló, mint az online edzés, ez a tipp viszont inkább akkor jó, ha mindketten szeretitek a gasztronómiát. Vegyétek meg a hozzávalókat és dobjatok össze valamit közösen egy főzőtanfolyam segítségével. (Egyébként választhattok YouTube videót is, ha már minden hely elfogyott.)

18. Csillagnézés

Előtte nem árt tájékozódnotok, hogy melyik csillagkép mit jelent, hol található, hogy néz ki stb. Ezután pedig az esti séta közben keressétek meg ezeket a klasszikus csillagképeket. Ha gondoljátok, vigyetek magatokkal valami meleg italt is.

19. Építsetek bunkert

Miért ne állíthatnátok fel otthon egy saját erődöt vagy bunkert? Válasszatok egy kényelmes helyet a nappaliban, állítsatok be halvány világítást, tegyetek fel hangulatos zenét, beszélgessetek, egyetek valami finomságot vagy csak élvezzétek az új helyzetet.

20. Olvassatok egymásnak

Bármit is szeret a párod, olvassatok fel egymásnak néhány verset vagy egy-két oldalt a párotok kedvenc könyvéből, vagy olyan könyvből, ami remélhetőleg tetszeni fog neki. Akár beszélhettek is az olvasottakról.

21. Közös zuhanyozás

Szerezd be a napi H2O adagod úgy, hogy együtt vesztek egy forró kád fürdőt, vagy együtt zuhanyoztok. A folytatás pedig.....rajtatok múlik.

22. Tánc

Próbáljatok ki trendi táncokat és merítsetek inspirációt akár a YouTube-ról, akár a TikTok-ról. A tánc biztosan közelebb hoz titeket egymáshoz, ráadásul remek testmozgás is.

23. Készíts egy rövid filmet

Van okostelefonod igaz? Legyél életed rendezője és készíts egy filmet Valentin-nap estéjére. Ez lehet akár egy szerelmi vallomás, lefilmezheted magad, miközben valami vicceset csinálsz stb.

24. Online Tantra

Dobjátok fel a szexuális életeteket valami újdonsággal, erotikus dologgal. Ilyen például a Tantra jóga, amelyet szintén igénybe tudtok venni online is.

25. Tervezzétek a jövőt

Nem feltétlenül az esküvőt kell megszerveznetek, bár ha aktuális számotokra, akkor akár ebbe is belevághattok. Készítsetek közös álomtáblát, amelyre együtt teszitek fel a közös életetekkel kapcsolatos vágyakat, álmokat. Rajzolhattok rá, ragaszthattok rá képeket, amelyeket együtt választottatok ki, ússzatok egy kicsit a közös jövőtök lehetőségeiben.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása