Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szexuális vonzalom 8 árulkodó jele

2021. január 27. 07:30 - Life Advisor

people_dating.jpgCsak jó fej vagy esetleg szexelni is akar velem? Az örök kérdés, amelyet sokszor rosszul válaszolunk meg. Ha így történik, akkor megtörténhet, hogy egy baráti kapcsolatot veszélyeztetünk vagy éppen egy olyan szituációba keveredünk, ahol aztán totális elutasítással szembesülünk. Az "Aranyos vagy, de legyünk csak barátok" mondat tipikusan ez a kategória. Viszont, ha nem használod ki a helyzetet és nem építed ezt a kapcsolatot, akkor óriási lehetőséget szalasztasz el. Szóval hogyan derítheted ki, hogy a szexuális vonzalom kölcsönös és valódi? Hogyan tudod megkülönböztetni, hogy az illető ténylegesen flörtöl veled, azért, mert tetszel neki, vagy csak azért csinálja, mert a "vérében" van? Összeszedtünk a 8 legárulkodóbb jelet, amiből, ha 4-5 stimmel, akkor a helyzet egyértelmű.

1. A beszélgetéseitek során kicsit kínosan érzitek magatokat

A szexuális feszültség lényege, nos, a feszültség... és a feszültség kínos lehet. Például, ha a vízautomata mellett meglátod a kiszemelted és felteszed a kérdést, hogy mikor fejezi be a határidős kimutatást?

Nyilván nem a kimutatások vannak a fejedben, de ilyen banális dolgokat hoz fel az elméd, miközben azon gondolkozol, hogy mit is tudnátok valójában csinálni ti ketten, együtt. Mialatt ezeket agyalsz, elkerülheted a válaszát, ami miatt meg kell kérned, hogy ismételje meg, amit mondott. Na ez valóban kínos beszélgetés lett/lesz.

Próbáld meg megfigyelni, hogy ő hogy reagál erre az egészre. Kellemetlen szünet alakul ki? Vagy inkább mosolyog? Csavargatja a haját? Elpirul? Vagy a telefonját próbálja megkeresni, hogy gyorsan elmeneküljön? Ha érzed a vonzalmat a reakciójában, akkor valószínűleg jó nyomon vagy.

2. Sok a mosoly...

Amikor az emberek elsöprő vonzalmat éreznek egymás iránt, sok pozitív hatás találkozik és ez magában foglalja a gyakori mosolyokat is. A mosolygás természetes reakció, ha valaki jól érzi magát és ha te mosolyogsz, a másik még jobban mosolyogni fog és így tovább.

3. ... és a nevetés.

Ugyanez igaz a nevetésre is. Az is előfordulhat, hogy amikor nagyon megkedvelsz egy másik embert, hajlamos vagy azt gondolni, hogy az ő viccük a legviccesebb az egész világon, így még többet nevettek.

4. A barátaidnak is feltűnik a szimpátia

Ha nem látod a fától az erdőt, akkor nem fogod tudni objektíven megmondani azt sem, hogy kedvel-e téged a másik. Vizsgáld meg, mit mondd egy külső megfigyelő. A barátod látja a változást benned, a viselkedésedben, a testbeszédeden? Ha igen, akkor jó esély van arra, hogy tényleg szexuális vonzalom áll fent köztetek.

5. Mindketten fenntartjátok a szemkontaktust

A szemkontaktus a legerősebb információs csatorna a társas interakció során - állítja James Wirth szociológus. Ezért van, hogy a szüleinktől megtanultuk, hogy kézfogás során mindig nézzünk a másik szemébe.

A tartós szemkontaktus legalább három másodpercig tart. Ha pedig még a beszélgetés szünete alatt is fennáll a szemkontaktus, akkor valószínűleg a szexuális vonzalom is jelen van.

6. Szereti az illatod

Ha valaki megemlíti, hogy nagyon jó illatod van, az hatalmas jele lehet a szexuális vonzalomnak. Amikor szeretjük a másik illatát, ez valójában biológiai válasz. Nem beszélve arról, hogy mindannyian tudjuk, hogy az illatok erotikus hatással is bírnak. Tehát, ha valaki közli veled, hogy jó illatod van, akkor az nem túl finom módja annak, hogy az illető jelezze feléd, hogy még többet akar érezni belőled....meztelenül.

7. Közel álltok egymáshoz a beszélgetések során

A proxemika, a térközkutatással, azaz a kommunikáció és a hétköznapi tevékenységek során a személyek között tartott távolság. Edverd T. Hall kutatása alapján a következő távolságokat különböztetjük meg:

  • bizalmas távolság (0-45 cm)
  • személyes távolság (45-120 cm)
  • társasági távolság (120-360 cm)
  • nyilvános távolság (360 cm-től nagyobb)

Ha akár a személyes, akár a bizalmas távolság zónájában találjátok magatokat, akkor lehetséges, hogy van köztetek szexuális vonzalom.

8. Van valami az érintésetekben

A szexuális vonzalom érintéssel vagy anélkül is jelen lehet, ami kicsit zavarossá teheti az esetleges szexuális vonzalom megértését. A helyzet az, hogy gyakran szexuális vonzalmat tapasztalunk valakivel kapcsolatosan azért, mert nem tudunk vagy nem szabad együtt lennünk vele. Például egy munkatársunkkal, főnökünkkel, egy legjobb barátunk exével, a tanárunkkal vagy bárki mással, amikor megalapozott oka van annak, hogy miért nem vonzódhatunk egymáshoz.  Lehet, hogy mindketten meg akarjátok érinteni a másikat, de inkább lemondtok erről. Ezekben az esetekben az érintés hiánya nem feltétlenül a szexuális vonzalom hiányát, hanem a szexuális vonzalom extrém formáját jelzi.

Másrészt, ha olyan helyzetben vagy, hogy rendben van megérintened a másikat és mindketten meg is ragadtok minden lehetőséget az érintésre, akkor szintén lehetséges a szexuális vonzalom jelenléte.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

18 komment
süti beállítások módosítása