Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mit jelent valójában ez a 8 leggyakoribb szexuális álom?

2021. január 24. 07:30 - Life Advisor

sex_dreams.jpgAnnyiféle elmélet létezik, hogy miért és hogyan álmodunk, de még mindig hiányzik a végleges válasz az álom eredetéről és céljáról. Akár egy élethelyzet feldolgozását segítenék, akár harc vagy menekülés valamitől, valakitől, akár valami teljesen más célja van, mindannyian azon gondolkodunk, hogy vajon mi a fenét jelentenek ezek az agyunkban villódzó képek. Miért álmodunk Harry Potter Hermionéjával és egy gnómmal? Túl sok fantasy regényt olvastunk volna? Azért álmodunk egy olyan srácról, aki szó szerint kőből van, mert egész életünkben egy erős férfira vágytunk? Az ehhez hasonló kérdések kezdenek rávilágítanak a mai posztunk témájára, nevezetesen, hogy a szexuális álmok miért is tartoznak a legzavaróbb álmok közé.

Mit jelentenek általában a szexuális álmok?

Ha most ébredtél fel egy szexuális álomból és teljesen furán érzed magad, akkor van egy jó hírem : a szakértők szerint a szexuális álmok teljesen normálisak és nagyon is gyakoriak. Ne ijesszen meg, ha épp elképzelted, hogy szexelsz valakivel, akivel soha nem akarnál összejönni a való életben. A szexuális álmok legtöbbször sokkal többet jelentenek, mint a szex.

Az álmok, csakúgy, mint a gondolatok, nem cselekedetek vagy viselkedések és ha aggódnál, a szexuális álom nem jelent megcsalást egy kapcsolatban.

100%-osan senki sem tudja megmondani, hogy mit jelent az álmod, hiszen az "álomszakértők" általában közös szellemiséggel működnek, tehát nem egzakt tudományról beszélünk.

A szexuális álmok valójában az intimitásról szólnak, valamint arról, hogy kapcsolatba kell lépnünk valakivel, aki megért minket. Ezért álmodhatunk valakiről, akihez nem vonzódunk szexuálisan. Az álom nem a nemi aktusról szól, arról van szó, hogy érvényesíteni tudod magad, meghallgatnak téged és elfogadnak úgy, ahogy vagy.

Továbbá arról a vágyról is lehet szó, amely megtestesíti annak a személynek bizonyos jellemzőit, akivel az álmodban szexelsz. Például egy csodás idegennel való szexuális kapcsolat azt jelentheti, hogy valamit meg akarsz változtatni a saját megjelenéseden. (Erről rövidesen beszélünk.)

Mindezek ellenére, ha az álmaid valóban aggasztanak téged, akkor célszerűm szakembertől tanácsot kérni. Ha olyan álmaid vannak, amelyek zavaróak, felébredsz miattuk és nem tudod kipihenni magad vagy esetleg még napközben is betolakodnak a gondolataidba és felidegesítenek téged, akkor a szakemberrel való találkozás segíthet.

Melyek a leggyakoribb szexuális álmok és mit jelentenek?

Szex egyik exünkkel

Ezek az álmok sokféle dolgot jelenthetnek. Lehet, hogy még mindig epekedsz az exed után, de az is lehet, hogy próbálsz túljutni a kapcsolaton, de még nem sikerült teljesen feldolgoznod. Arról is lehet szó, hogy az exedben van valami, amit be akarsz teljesíteni a saját életedben még akkor is, ha már nem élsz vele együtt. Lehet tehát, hogy az álmodozó a múltból akar kitörni vagy elengedni valamit, vagy éppen ellenkezőleg, integrálni akarják az ex barát/barátnő energiájának egyes részeit.

Szex a főnököddel

Olyan álmod volt, amely megnehezíti, hogy most a főnököd szemébe nézz? A szex a főnököddel álmok gyakran az elfogadás szükségességéről szólnak. Ők tekintélyek és mint ilyenek, meg tudják határozni, hogyan haladunk előre. Az ilyen álom a jóváhagyás szükségességét és az előrejutás vágyát jelentik.

Tehát ne aggódj, ha öntudatlanul a főnököddel való szexről álmodsz. Valószínűleg csak a saját területeden akarsz sikereket elérni és nincs is semmi baj az ambícióval.

Szex egy idegennel

Ha arról álmodozol, hogy szexelsz egy olyan partnerrel, akit nem ismersz, akkor lehet, hogy belsőleg keresel valami olyasmit, amit még nem sikerült teljes mértékben megvalósítanod. Talán erősebb vagy okosabb vagy vonzóbb szeretnél lenni, mint amilyennek érzed magad jelenleg, ezért álmodhatsz arról, hogy összekapcsolódj egy idegennel, amely a vágyott tulajdonságot képviseli.

Szex egy "csak baráttal"

A szex az álomban a kapcsolatok szükségességéről szólnak. Ha tényleg csak egy plátói barátról van szó, akkor mindenképpen érdemes lenne több időt együtt töltenetek, hogy meglásd, érzed-e olyan közel magadhoz őt a valóságban is, mint szeretnéd.

Néha ezt a szexuális álom olyan vonzalmat jelezhet, amelyről korábban nem tudtunk. Hogyan deríthetjük ki, hogy valóban szexuálisan vonzódunk egy barátunk iránt? Ebben segíthet a valóság és a való élet. Gondold el, hogy ha nem csak barátok lennétek, nyitott lennél randizni vagy lefeküdni ezzel a személlyel?

Megcsalás (akár a te, akár a párod részéről)

Ha arra ébreszd, hogy a párod megcsal, vagy te megcsaltad a párod és emiatt egész nap ezen gondolkodsz, akkor érdemes átgondolni egy-két apróságot.

Az álomban történő megcsalás jelezheti, hogy a kapcsolatban van valamilyen elégedetlenség, akár önmagaddal, akár a kapcsolat fizikai vagy érzelmi részeivel, vagy bármi egyéb tényezővel. Ez nem azt jelenti, hogy a kapcsolatod kárhozatra van ítélve, csak annyit, hogy esetlegesen át kell dolgozni valamit. Életünk során érezhetünk vonzalmat más - a jelenlegi kapcsolatunkon kívüli - emberek iránt, de ez nem mindig jelenti azt, hogy cselekednünk kell. Ehelyett gondold át inkább az érzéseid és minden nehézséget beszélj meg a pároddal.

BDSM álom

Az agyadban megjelent a dominancia, az alárendeltség, a kikötözés vagy a börtönös szex? Ez teljesen rendben van. Ezek nem jelentik azt, hogy valóban az ébrenlét során szeretnénk ezeket megtenni.

Emlékeztetőül az álomban való szex gyakran nem lényeg. Ha olyan álmot látsz, ahol domináns partner vagy, akkor lehet, hogy van valami, amit csodálsz az alárendeltségben, de még nem merültél el benne. Ha pedig olyan álmod van, amiben alázatos partner vagy, talán irányításra vágysz az életedben.

Szex valakivel, akinek teljesen más a szexuális beállítottsága

Heteroszexuális vagy, de homoszexuális szexről álmodsz? Vagy fordítva? Ez nem jelenti azt, hogy egzisztenciális válságba kellene kerülnöd a szexualitásod miatt. Számos oka lehet annak, hogy olyan álmaid vannak, amelyek nem felelnek meg a szexualitásodról alkotott elképzelésednek. Lehet, hogy a tudatalattid kibontja a nemi szerepeket, felfedezheted a férfiasságoddal vagy nőiességeddel kapcsolatos bizonytalanságokat, vagy rájöhetsz arra, hogy csak nagyon közel szeretnél lenni a barátodhoz.

Ha azonos nemű valakivel szexelsz, akkor egyszerűen tükrözheted magad ebben az álomban. Csakúgy, mint egy idegennel való szex, lehet, hogy olyan verzióval is szexelsz, amelyre vágysz és ezért a cselekedet nem feltétlenül jelenti a szexualitást. A szexuális álmok tükrözik az energiát, a lendületet, a szenvedélyeket, a mélyebb vágyakat és az érzékiséget, amelyek hiányoznak az ébrenlét során.

Zavaró szexuális álmok, például szexuális erőszak

Kutatások szerint, a szexuális erőszakot túlélőknek visszatérő rémálmaik lehetnek traumás esetek után. Ha ez a helyzet, akkor a legjobb, ha terápián és a szeretteinken keresztül támogatást kapunk.

Ha azonban a te életedben ilyen nem történt, de mégis olyan álmaid vannak, amelyben szexuálisan bántalmaztak, akkor ez jelentheti az ébrenléti életben való kontroll elvesztésének érzését is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

4 komment
süti beállítások módosítása