Az önerőből lett milliomosok 5 legnagyobb sikerfaktora

2021. január 03. 07:30 - Life Advisor

wealth_success_factors.jpgAnnak idején, amikor elkezdtem dolgozni az első munkahelyemen, a fizetésem megfelelt az akkori átlagnak, habár én mindig megvoltam róla győződve, hogy nem fizetnek meg eléggé. Folyamatosan azon gondolkoztam, hogy nekem ebből a helyzetből ki kell szakadnom és valódi pénzt kell keresnem. Ez viszont nem történt meg. Amint kezembe került az első fizetésem, az álmaim szétzilálódtak. Mondjuk úgy, hogy az első fizetésem nem adott dicsekvésre okot. Talán neked is ismerős ez a helyzet. Nem sokkal később viszont kezembe került a Forbes azon száma, amelyben a világ leggazdagabb emberit listázták. Rájöttem, hogy nem ezért a jelenlegi fizetésemért jártam iskolába. Ebben a pillanatban döntöttem úgy, hogy megtanulom, hogyan kell valódi pénzt keresni. Minden figyelmemet arra fordítottam tehát, amit sok más önerőből lett milliomos tett.

Sokat tanulhatunk a gazdagságról, de persze csak akkor, ha önszorgalomból állunk neki, hiszen az iskolában ezt nem tanítják. Pedig olyan felismerésekre tehetsz szert te is, amelyet mindenkinek hallania kellene, mármint mindenkinek, akinek az a vágya, hogy gazdag legyen.

A tanácsok, amelyeket most megosztani készülök veled segítségedre lehetnek hogy önállóvá válj és megtaláld a kívánt sikert. Íme az 5 legnagyobb sikertényező, amelyek minden önerőből lett milliomosban megtalálhatók.

1. Őszinteség

Az egyik legjobb könyv a vagyonépítésről Thomas Million Stanley : A milliomos agy című könyve. Stanley valóban milliomos emberekkel készített interjút annak érdekében, hogy megfejtse a titkot, hogyan lettek milliomosok. A sikertényezők listájának elején, amelyet a legtöbb milliomos említett, az őszinteség volt a legfontosabb.

Ugyanis ha gazdagságot akarsz építeni, az embereken keresztül történik. Az emberek csak azokkal üzletelnek, akiket ismernek, szeretnek és akikben megbíznak.

Ha tisztességtelen vagy és senki sem bízik benned, akkor nehéz lesz üzletet és/vagy partnerséget kötni. Sőt, egyenesen lehetetlen. Az első szabály tehát, ha gazdagságra vágysz : Légy őszinte!

2. Önfegyelem

A következő sikertulajdonság, amely kiemelkedik, az önfegyelem. Bármennyi sikersztorit is olvasol, biztos, hogy az önfegyelem valamilyen formában említésre kerül. Szinte minden önerőből lett milliomos vagy sikeres ember azt állította, hogy önfegyelem nélkül közel sem lennének olyan sikeresek, mint manapság.

Robert Kiyosaki szerint :

"Az önfegyelem hiánya, illetve megléte képezi a legfőbb határvonalat a gazdagok, a szegények és a középosztály között."

 3. Kemény munka

A sikeres emberek azt állítják, hogy a sikerük egyik titka az, hogy képesek a legtöbb embernél többet és keményebben dolgozni.

Nézz meg bármely sikeres embert. Megteszik azt, amit mások nem és általában keményebben dolgoznak, mint a versenytársaik. Ezzel pedig megalapozzák a sikerük és a nagy pénz megszerzésének lehetőségét.

4. Rajongás

Folyamatosan azt halljuk, hogy kövessük a szenvedélyünket, kövessük az álmainkat. Legtöbbször ezeket tekintjük a boldogság megtalálásának receptjének. Azonban a sikeres és gazdag emberek kiemelték annak fontosságát is, hogy szeressük azt, amit teszünk a siker érdekében.

Warren Buffet szerint azok az emberek, akik megtalálják a szenvedélyüket vagy azt a dolgot, amit szeretnek csinálni, akkor általában rendkívül jók lesznek ebben.

Mindez azt jelenti, hogy a versenyképes társadalomban, ha nem szereted azt, amit csinálsz, akkor hátrányba kerülsz.

Steve Jobs is azt mondta, hogy

"Az egyetlen módja annak, hogy nagyszerű munkát végezz, hogy szeresd azt, amit csinálsz."

5. Piachoz való alkalmazkodás

Az előző pontban kiderült, hogy szeretnünk kell, amit csinálunk. Ugyanakkor azt is meg kell említenik, hogy képesnek kell lennünk alkalmazkodni a piaci igényekhez.

Ha amit szeretsz, az a művészet, de a művészeted iránt nem sok érdeklődés mutatkozik a piacon, akkor hajlandónak kell lenned alkalmazkodni. Ha nem, akkor nem fogsz pénzt keresni. Ha pedig nem keresel pénzt, válhatsz milliomossá.

A piachoz való alkalmazkodás a legjobb módja annak, hogy betartsd a valódi értékeid, ugyanakkor gondoskodj arról is, hogy az üzlet vagy a művészet elég rugalmas legyen mások érdekéinek beépítéséhez.

Ha szereted a művészetet, de senki sem akarja megvenni, akkor fontolóra kell venned olyan művészeti dolog készítését, amelyet az emberek hajlandóak megvásárolni. Apró áldozatokkal jár, de szükség van rá, ha az üzleti életben akarsz maradni és pénzt is akarsz keresni azzal, amit szeretsz.

Röviden : kövesd a szíved, de ügyelj arra, hogy az ügyfeleid érdekeltek legyenek az általad eladott termék megvásárlásában.

Gazdaggá válni és megszerezni az önerőből lett milliomos címet bárkinek elérhető. Azonban az XY cégnél dolgozó jelenlegi béreddel erre törekedni, nem a leghatékonyabb módszer. Építsd be a fenti 5 sikerfaktort az életedbe. Ha megteszed, akkor jó úton haladsz, hogy bekerül a milliomosok klubjába.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása