5 módszer, hogy jól bánj magaddal a siker érdekében

2020. december 05. 11:20 - Life Advisor

self_love_things.jpgAz élet sokszor nehéz főleg akkor ha bizonytalansággal, félelemmel és tisztázatlan jövővel kell szembenézünk. Van, hogy úgy érzed, feladni volna a legkényelmesebb. A fenti dolgok miatt elfogy az önszereteted, nem tudod mit akarsz elérni az életben és elbuksz a személyes fejlődési utad során. Létezik olyan trauma is, amely az általános iskolában kezdődött és egészen a felnőttkorunkig terjedhet. Lehet, hogy nehéz helyzetben vagy, lehet, hogy más emberek miatt kezdesz hallgatni a kétségekre, félelmekre, a külső elvárásokra. Az önszeretet elengedhetetlen, mert ha ez nincs meg, sosem lesz önbizalmad ahhoz, hogy megtedd mindazt, amire szükséged van a céljaidért. A legjobb módszer tehát, hogy önmagad legegészségesebb verziója legyél, ha elfogadod önmagad és szereted minden egyes részed.

Nem élhetsz örökké a komfortzónádban. Ne élj le egy átlagos életet csak azért, mert félsz, hogy mások mit mondanak vagy mert félsz attól, hogy elbuksz. Az élet hihetetlenül rövid és túl gyorsan halad. Az adott nap, amit élünk garantált. Az viszont, hogy hogyan töltjük a mindennapjainkat azért is nagyon fontos, mert az időnk véges.

Nem fogjuk tudni jól kihasználni az időnket, ha nem szeretjük magunkat és emiatt nem indulunk el a siker felé vezető úton. Ha megtanulod szeretni önmagad valóban megnyílik az ajtó a nagy célok eléréséhez és az álmaid megvalósításához.

Íme 5 módszer, hogyan szeretheted magad miközben a siker és a kiteljesedés felé haladsz.

1. Lépj ki arról a munkahelyről, amely nem ad neked semmi értéket

A legtöbb ember hetente 40 órát dolgozik. Ez egy hatalmas darab a hétből, amikor olyasmit csinálsz, amit élvezel, vagy épp olyasmit, ami megnyomorít téged. Ki kell fizetned a számlákat, ez tény, de érdemes feltenned a kérdést, hogy milyen áron. Az, hogy mit érzel a munkahelyi helyzeteddel kapcsolatban életed más területére is hatással lesz. Évekbe telhet, mire kialakítod az ideális munkahelyed, de minél előbb elkezded, annál közelebb fogsz kerülni ahhoz, hogy ne gyűlöld azt a módszer, ahogy a bevételedet megkeresed.

2. Vedd komolyan a testi és lelki wellnesst

A táplálkozásod és a fizikai tevékenységeid hatalmas hatással van az életedben elért sikerekre. Az egészséged az egyik legkritikusabb terület annak érdekében, hogy elengedő energiát teremts a cselekvésre. Amikor természetesnek veszed az egészséged, akkor nem fogsz tenni semmit, hogy az egészséges állapotot fenntartsd. Egészség nélkül pedig egyrészt nem fogsz tudni sikereket elérni, másrészt, nem is fogod tudni élvezni a sikert.

3. Légy őszinte magadhoz, ami a kapcsolataidat illeti

A szeretet olyan helyekre juttathat minket, amely világossá teszi, hogy egy-egy kapcsolat számunkra megfelelő vagy éppen negatív érzelmeket vált ki belőlünk. Őszintének kell lenned magadhoz. Tudomásul kell venned, hogy a kapcsolataid megfelelnek-e az életedben felállított céloknak. Ha nem, akkor meg kell hoznod a döntést és ki kell takarítanod a kapcsolataid.

4. Töltsd minden nap időt az élet szeretetével

Manapság könyveket olvashatsz, videókat nézhetsz, podcastokat hallgathatsz, mindezt a mobilodon. A motivációhoz a nap 24 órájában hozzáférhetünk. Fontos, hogy időt szánj a önfejlesztésre. Inspirálódj, kezd pozitívan a napjaid és ütemezz be rendszeres "Én-időt" az életedbe.

5. Ne akarj megfelelni a társadalom által definiált sikernek

Amikor kilépsz a társadalom által normálisnak tartott életből, ellenállást tapasztalhatsz. Megszoktunk egy adott utat és ha letérünk róla, félelemmel találkozhatunk. Az életedet azonban olyan dolgokkal kell töltened, ami fontos számodra. Ne próbálj megfelelni másoknak csak azért, mert az kényelmesebb.

Egyedülálló és felejthetetlen vagy. Belőled csak egy van ezen a világon és ezért sugároznod kell. Megvan a hatalmad, hogy fényt vigyél valaki életébe. Ne azzal töltsd az időt, hogy irreális elvárásoknak felelj meg. Ne próbálj olyan lenni, mint bárki más. Szeresd önmagad és soha ne kérj bocsánatot azért, aki vagy!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

süti beállítások módosítása