Macskás szelfi randi oldalra? Inkább ne!

2020. szeptember 16. 15:26 - Life Advisor

man_with_cat.PNGAki valaha járt randioldalon tudja, mennyire fontos egy jó profilkép, hiszen ez alkotja az első benyomást és határozza meg, hogy szimpatikus-e nekünk az illető vagy sem. Különböző felmérések szerint az emberek 43%-ka azt állítja, hogy egy fotó alapján képes megérezni a másik ember személyiségét. Magyarországon is rendkívül sokféle randioldal létezik, de itthon is a Tinder vezeti a társkereső alkalmazások listáját. Több millió felhasználójával bizony kérdések elé állít minket. Hogyan lóghatunk ki ennyi ember közül? Milyen képet töltsünk fel és milyet ne?

Egy korábbi tanulmány alapján, a nők inkább azokat a férfiakat kedvelik, akik a háziállatukkal közös fotót is feltöltöttek a profiljukra. Különösen vonzónak találják a kutyás férfiakat, de a macskatulajdonosok is előnnyel indulnak azokhoz a férfiakhoz képest, akiknek nincs háziállatuk illetve közös kép a házi kedvencükkel.

Egy újabb tanulmány azonban ennél tovább vizsgálódott és kimutatta, hogy a macskával készült szelfi mégse igazán nyerő ötlet, ha online randizásról van szó. Lori Kogan és Shelly Volsche 1388, 18 és 24 év közötti nőt kérdezett meg. A teszt annyiból állt, hogy fényképeket mutattak férfiakról. Ugyanaz a férfi, egyszer macskával, egyszer macska nélkül.

Arra voltak kíváncsiak, hogy milyen tulajdonságokat adnak az alanyoknak vagyis, hogy például extrovertáltnak, társaságkedvelőnek, lelkiismeretesnek vagy idegbetegnek tűnnek-e.

Az eredmény : a megkérdezett nők ritkábban akartak macskával pózoló férfiakkal találkozni. Ezen a kutatók is meglepődtek, hiszen korábban arról volt szó, hogy a háziállatok pozitív szerepet játszanak a partner kiválasztásában. Itt viszont a nők a macskával fotózkodó férfiakat neurotikusabbnak írták le és kevésbé tekintették őket férfiasnak.

A kutatók szerint ez a régi kulturális normák miatt lehet így, ugyanis a macskák szorosabban kapcsolódnak a női szerepekhez és a felmérésben válaszoló nők is valószínűsíthetőleg ezt az elavult hozzáállást mutatták ki.

A felmérés során egyébként a résztvevőknek azt is jelezniük kellett, hogy hova sorolnák be önmagukat. Macskabarát? Kutyabarát? Mindkettő? Egyik sem? A magukat inkább macska barátnak tituláló hölgyek szemében a macskás férfiak előnnyel indultak.

Mint minden más kutatás esetén, itt is korlátozottak voltak az eredmények, állítják a tanulmány szerzői. Mivel csak heteroszexuális, főként 18 és 24 év közötti fehér nőket kérdeztek meg, akik az USA-ban élnek. Nem tudhatjuk, hogyan változnának ezek az eredmények, ha például biszexuális, leszbikus vagy homoszexuális embereket kérdeznének meg.

Addig is viszont azt tanácsolják, hogy azok a férfiak, akik szeretnének nagyobb eséllyel indulni a nőknél, inkább kerüljék a macskával készült szelfiket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

3 komment
süti beállítások módosítása