4 dolog, amiről ne feledkezz meg, ha vállalkozást építesz

2020. szeptember 10. 10:54 - Life Advisor

more_in_life_just_business.jpgNem kell messzire menni ahhoz, hogy belefussunk egy blogbejegyzésbe, cikkbe vagy videóba, ami arról szól, hogy mire van szükség egy vállalkozás felépítéséhez. A tanácsok egészen a "építsd a céged kiegyensúlyozottan" -tól a "csináld, amíg nem sikerül" -ig terjednek. Napi több, mint 4,5 milliárd internet-felhasználóval izgalmas időszakot élnek meg a vállalkozók és azok, akik nem hagyományos eszközökkel szeretnének bevételt termelni. Mivel több millió ember veszítette el a munkáját különböző körülmények miatt, a nem éppen hagyományos lehetőségek - például a vállalkozóvá válás - még vonzóbbá vált.

Egy vállalkozás fantasztikus út lehet a szabadság, az anyagi biztonság eléréshez. Mialatt viszont a vállalkozásunkat építgetjük, nem szabad elhanyagolnunk életünk egyéb területeit, amelyek szintén hozzájárulnak a boldog és teljes élet megéléséhez.

Íme 4 olyan életterület, amelyek még könnyebbé teszik a vállalkozás felépítését, miközben az életünk által felkínált teljességet is megtapasztalhatjuk.

1. Csak egészséges kapcsolataid legyenek

Az életedben minden emberi kapcsolat izgalmas és néha bizony frusztráló is. Az életedben lévő egészségtelen kapcsolatok elvonják a figyelmedet. Kisiklatják az előrehaladásod, mivel mindig csak a rosszra, negatívra gondolsz. Összezavarják az energiáidat is, mivel az érzéseid és az érzelmeid mindenütt jelen vannak.

Egészséges kapcsolatokkal éppen az ellenkező hatást éred el. Erőt, bátorságot és támogatást kapsz, amely lehetővé teszi, hogy cselekedj. Segítségedre lesznek az előrehaladásban és hogy nagyobb álmokat valósíts meg. Egészséges kapcsolatok nélkül nincsen sikeres vállalkozás.

Hívd fel azokat a barátaid, akiket nem látsz eleget. Öleld meg azokat, akik a közeledben vannak. Ne vedd természetesnek, hogy az illető holnap is ott lesz veled. A holnapot senki nem garantálja neked. Tégy ma, a jelenben az egészséges kapcsolatokért.

2. Szeresd a tested

Az egyetlen eszköz, amely segít a legtöbbet kihozni az életünkből, a testünk. A szomorú az, hogy nem bánunk kellő tisztelettel vele. Ha bármikor el akarod érni a céljaid, akkor energiára lesz szükséged. Legyen szó üzleti feladatokról, egészséges kapcsolatokról, házimunkáról, például mosogatásról, a testünk minden eredményünkre hatással van.

Ha többet hozol ki az életedből, az azt is jelenti, hogy úgy kezeled a tested, mintha az egyik legmenőbb luxusautó lenne. Megadod neki a megfelelő üzemanyagot - egészséges ételekkel, italokkal. Rendszeresen megmozgatod és rendszeresen karbantartod.

A tested az életed olyan területe, amelyet könnyű elhanyagolni, de igenis ez a hosszú és kiteljesedett élet elsődleges kulcsa. Vállalkozásba kezdenél? Jobb kapcsolatokat szeretnél? Nagyobb produktivitásra vágysz? Kezeld a tested szeretettel és gyengédséggel.

3. Mondj nemet arra, ami nem szolgál téged

Túl gyakran mondunk igent, amikor a testünk összes porcikája a nem után sikoltozik. Nem kellene beleegyeznünk olyan dolgokba, amelyeket nem akarunk.

Az életet élni kell. Meg kell tölteni a tiszta boldogság pillanataival és le kell csökkenteni a kötelezettségekkel teli tapasztalatokat. Ha igent mondasz olyan dolgokra, amik nem szolgálnak téged, akkor meggátolod, hogy időt és energiát fordíts arra, amire ténylegesen kellene.

Nemcsak a nyilvánvalóan felesleges dolgokra kell nemet mondanod, de az intuíciódra is figyelni kell. Ha nem érzed azt, hogy ez a tapasztalat vagy lehetőség illik hozzád, akkor mondj nemet.

4. Szeresd jobban önmagad, mint bárki mást

A vállalkozás építéséve kapcsolatban az emberek hajlamosak kegyelmet adni maguknak, ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Amikor arról van szó, hogy kezeljük magunkat a személyes céljaink során, hajlamosak vagyunk türelmetlenek, kemények és meg nem értőnek lenni. A teljes és sikeres élet akkor következik be, amikor megtanulod tisztelni és szeretni magad azért, amilyen vagy és amire képes vagy.

Szeresd önmagad. Vezess be több öngondoskodást az életedbe. Kezeld magad úgy, mintha te lennél a legjelentősebb projekt, amin valaha is dolgozni fogsz, mert az vagy.

Nagyszerű időszak a mostani is a vállalkozás építésére, még jobb alkalom viszont arra, hogy önmagunkat felépítsük. Összpontosíts arra, hogy önmagad legjobb verziójává válj és teljes életet élj. Több van az életedben, mint az üzlet. Van élet, amit meg kell élned.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása