Mit tanít a világjárvány a vállalkozásodról?

2020. április 21. 10:56 - Life Advisor

enterpreneur_thinking_covid.jpgA mostani világjárvány valószínűleg erősen megfogja rázni az egész vállalati világot. A nagy vállalkozások - mint mindig - túl nagyok ahhoz, hogy óriási kudarcot éljenek meg, de néhány kisebb vállalkozás minden bizonnyal zsákutcába kerül. Az országok és mi emberek másképp fogunk viselkedni egymással. Azonban, ha személyes vagy online vállalkozásod van, sokat tanulhatsz ebből a járványból. Sok ember tud szocializálódni és ennek semmi köze ahhoz, hogy nincs saját irodájuk. Sokan kérdezik, hogyan lehet fenntartani a mentális egészségünket és rájöttem arra, hogy ezek az iránymutatások nemcsak a személyes de a vállalkozói életünkre is pozitív hatással lehetnek.

1. Van egy remek rutinod

A tény, hogy otthon be vagy zárva, nem azt jelenti, hogy mindent eldobhatsz, amit eddig naponta csináltál. A rutinok a napunk struktúráját segítik, a struktúra pedig megakadályozza, hogy káosz legyen az életedben.

Az, hogy milyen rutint alakítasz ki, teljesen rajtad múlik és attól is függ, hogy mit csinálsz, milyen üzleti tevékenységet folytatsz és mit akarsz elérni.

Miben segít a rutin? Először is tudni fogod, hogyan épül fel a napod. Nem elég csak felébredni és azt kérdezni, hogy mi tévő is legyél. Ezt már tudnod kell előre. Így könnyebben fog elindulni a napod is.

2. A test és az elme harmóniája

A test és az elme erősen összekapcsolódik. Szánj időt a tested karbantartására. Nem kell, hogy Arnold Schwarzenegger legyél, de igenis mozogj rendszeresen.

Észre fogod venni, hogy minden alkalommal, amikor sétálsz vagy edzel, az agyad vándorolni fog. Ha mozogsz, a tested véráramlása is felgyorsul és mint tudod az agyadban is van vér. :)

Miért fontos mindez? Egyszerű. A legtöbb vállalkozó hajlamos elveszíteni a munkára való összpontosítás képességét. Ez az elméd alul működése miatt van, ezért fontos, hogy a tested és az elméd is rendszeresen felfrissítsd és karbantartsd.

3. A reggel csodája

A reggeli rutin a nap legfontosabb feladata. Hogy néz ki ez nálam? Van egy naplóm, ahova mindig leírom, hogy :

  • Mik azok a rossz szokások, amiket el akarok engedni?
  • Mi az, amiért hálás vagyok?
  • Mik a céljaim a mai napra?

Kérdésenként csak egy-egy dolgot írj le. Legyen egyszerű és gyors. Ne akard elárasztani az elméd 10-15 dologgal, amiért hálás lehetsz.

Lehet, hogy azért vagy hálás mert otthon lehetsz. A vállalkozásod nem haldoklik, holott megeshet, hogy az értékesítés kicsit visszaesett, viszont továbbra is van bevételed.

Lehet, hogy pont a mostani helyzet miatt van időd fejleszteni a vállalkozásod. Bármi is legyen az ok, 100%, hogy találsz valamit, amiért hálás lehetsz.

Ne csak a negatív dolgokra összpontosíts. Figyelj a pozitív dolgokra, így pozitív erővel fogsz tudni dolgozni a projektjeiden, az üzleteden stb.

4. Tervezd meg előre a napod

Elengedhetetlen a következő nap tervezése. Előző este állíts be egy nagy célt és néhány kisebbet, amit a vállalkozásodban és/vagy az életedben el akarsz érni. Ha valamit szeretnél végre megcsinálni a ház körül, amit már hetek óta elhanyagoltál, akkor tervezd be holnapra és csináld meg.

Ne csak azt mondd, hogy holnap megcsinálod, legyen ott egy reális időkeret is.

Sokunk életében káosz lehet ez az időszak, mert nem tudjuk, hogy mi fog történni. A megszokott 8-tól 5-ig rendszerben jobbak vagyunk, mert a napunk általában külső struktúrát vesz fel. Megmondják nekünk, mikor kell érkeznünk és mikor kell mennünk. Ha saját üzleted van vagy jelenleg otthon dolgozol, akkor valószínűleg próbálsz erre a keretre támaszkodni. Légy a saját főnököd és tervezd meg a saját napod.

Légy tisztában azzal, hogyan épül fel a napod, adj neki keretet és tarts életben a tested. Ennek köszönhetően a világjárvány ideje alatt sem lesz semmilyen problémád.

Remélem ezek a tippek neked is segíteni fognak. Egy fontos kérésem azonban mindenképpen lenne hozzád. Miután a világjárvány véget ért, ne dobd el a most kialakított és remekül működi rutinod, hogy visszatérhess a régi mintákhoz. Folytasd ezt a fajta struktúrát és élvezd ahogy az életed és az üzleted is virágzik.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása