Hogyan randizunk koronavírus idején?

2020. április 04. 18:51 - Life Advisor

bumble_video_chat.jpgRandizni koronavírus idején nem könnyű. Ennek ellenére sokan úgy gondolják, hogy a tény, hogy nem találkozhatnak személyesen a "való életben" nem jelenti azt, hogy nincs lehetőség randizni. A Bumble nevű applikáció - amelynek különlegessége, hogy a társkereső verziót használva, az applikáción belül a nőknek kell megtenniük az első lépést - korábban is rendelkezett már videóchat funkcióval. 2000 felhasználójukat kérdezték meg, akik közül több, mint 1000 ember úgy gondolta, hogy videóchat segítségével is lehet jó randit összehozni.

Magyarországon is használhatunk különféle randi appokat és talán nem is kell bemutatni az itthon leginkább elterjedt Tinder nevű applikációt.

A Bumble lényegében hasonlóan működik. Létrehozhatod a profilod, fényképpel, rövid bemutatkozóval. Ezután pedig meghatározhatod, hogy maximum milyen távolságban lévő személyt ismernél meg, milyen korosztályból és milyen szexuális irányultsággal rendelkezzen az illető. A Bubmle 1000 profilt jelenít meg.

Ahogy a Tinder esetében itt is jobbra húzással jelezheted, ha tetszik neked az illető. Ha mindkét felhasználó jobbra húzza a másikat, akkor kezdődhet a üzenetváltás, itt azonban van egy kis csavar a Tinderhez képest, nevezetesen, hogy kizárólag a nőknek van lehetőségük (és csupán csak 24 óra), hogy kapcsolatba lépjenek a kiszemeltjükkel. Ha ez nem történik meg, akkor az applikáción belüli kapcsolat megszűnik.

Ezenkívül pedig, ahogy azt már említettem a Bumblen belül videóchatre is van lehetőség. Korábban a felhasználók mindössze 3%-ka használta az applikáció videóchat funkcióját, viszont csak az elmúlt héten több, mint 28%-kos növekedést mutattak ki. A videóhívások átlag hosszúsága pedig 21 perc.

A felhasználóknak több idejük van jobbra-balra tologatni

Koronavírus idején, kijárási tilalmak közepette jelentősen több idejük van az embereknek arra, hogy balra vagy éppen jobbra tologassanak embereket randi appokon keresztül. A megkérdezettek 38%-ka naponta akár több órát is eltölt az applikáció használatával.

Mit csinál két ember egy virtuális randi során?

Joggal merül fel a kérdés. A megkérdezettek 63%-ka azt mondja, hogy együtt videóchaten keresztül megisznak egy üdítőt, pohár bort, vagy kávét csak nem a klasszikus értelemben egy kávézóban vagy egy bárban, hanem online. Ezenkívül rengetegen megemlítették, hogy különböző közös játékokat is kitalálnak, amelyek segítik az ismerkedést.

Egyébként ugyanúgy, ahogy a különböző megbeszélésekhez használt alkalmazások (Zoom, Microsoft Teams stb.)használata is jelentősen megnövekedett, mindez a randi appokra is igaz. Egyre többen vágyunk ugyanis arra, hogy a szociális elszigetelődésből minél kevesebbet tapasztaljunk csak meg.

Ne gondold tehát azt, hogy a koronavírus idején nincs lehetőséged randizni. Légy kreatív és élvezd a virtuális randit.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása