8 módszer, amivel naponta fejlesztheted önmagad

2020. március 22. 11:09 - Life Advisor

self_improvement.pngA folyamatos önfejlesztés és tanulás elengedhetetlen a siker érdekében. De nem szaladjunk ennyire előre, legyen elsődlegesen az a célunk, hogy napról napra egy picivel jobbá váljunk. Óriási érzés, hatalmas energiák és folyamatos sikerek. A te életedben is lehetséges mindez, csupán arra van szükséged, hogy fejlesz önmagad és készen állj befogadni a pozitív változásokat az életedben. Íme 8 módszer, amivel mindezt könnyedén elérheted.

1. Döntsd el mire is van szükséged

Amikor valamely életterületünkön elhatározzuk, hogy javítunk valamit, gyakran az internetet hívjuk segítségül különböző tippekért. A jó hír, hogy rengeteg forrás a rendelkezésünkre áll. A rossz hír, hogy nem tudjuk, hogy melyik lesz számunkra a leghatásosabb. A rengeteg keresés során gyakran olyan dolgokkal szembesülsz, amelyekkel már találkoztál vagy amelyekre nincs is szükséged.

Könnyű eltévedni az információ rengetegben. Ezért fontos eldöntetned és világosan látnod azt, hogy mire is van szükséged valójában. Így a lehető leghatásosabban tudod eltávolítani a felesleges erőforrásokat.

2. Folyamatos visszajelzés

Az, hogy milyen gyorsan tudsz új dolgokat megtanulni attól is függ, hogy milyen minőségű és milyen gyors visszajelzést kapsz arról, amit csinálsz. A visszajelzéseknek köszönhetően derülnek majd ki a gyengeségeid és az erősségeid. Ami tegnap történt, már a múlt része, de érdemes levonni a tanulságokat belőle, hogy felépítsd a megérdemelt jövődet.

Sajnos hajlamosak vagyunk újra és újra beleesni ugyanazokba a hibákba, viszont ha visszajelzéseket kapunk, akkor gyorsabb ütemben leszünk képesek fejlődni.

3. Fogadd el a kudarcokat

Ha hajlandó van kilépni a komfortzónádból, akkor számolnod kell kudarcokkal is. Amikor valami új dolgokat próbálunk ki általában attól tartunk, hogy kudarcot vallunk. A kudarctól való félelem pedig korlátoz minket abban, hogy 100%-kot nyújtsunk, ami viszont növeli a kudarc esélyeit.

Meg kell értened, hogy a kudarc nem rossz, hanem a legjobb tanár, akit valaha találhatsz.

4. A cirkaidán ritmus

A cirkaidán ritmus (napi biológiai óra) olyan, nagyjából 24 órás ciklus, ami az élőlények biokémiai, fiziológiai folyamataiban vagy viselkedésében lép fel.

Ha változtatni akarsz az életeden, akkor tudnod kell, hogyan változik az energiaszinted a nap folyamán. Nézd meg, hogy mit szeretsz csinálni a nap bizonyos szakaszaiban és mit nem. Ezek felismerése az első lépés a produktivitásod növelése felé.

Készítsd el a saját ütemterved, amelyet követhetsz és ami rád illik és ne olyan rituálékat kövess, amelyek jól néznek ki. Nem kell valaki más beosztását követned csak azért, mert mondjuk az illető híres ember.

5. Ne dolgozz, játssz!

Ha kemény vagy önmagaddal, az nem használ. Ha nem találsz boldogságot abban, amit csinálsz, akkor gyorsan megfogod unni. Készítsd el a saját terveid, építsd be a jelenlegi rutinodba és indulj el a változás útján.

6. Apró lépésekkel a siker felé

Mindannyiunknak vannak jó ötletei, mindannyian tudjuk, mit tegyünk. Azt is tudjuk, hogy bizonyos dolgok elvégzésével az életünk új irányt vehet. De amikor cselekednünk kellene, akkor a legtöbben azonnali, gyors jutalmat keresünk.

Ez azonban nem így működik. Apró kis célokat kell kitűznöd, amelyek egyre közelebb visznek az álmaidhoz és ne felejts el megállni az apró mérföldköveknél és megünnepelni a sikereid.

7. Kérdezz

Ami most jelenleg van, annak az eredménye, hogy a társadalom miként nézett a világra. Gondolkodásmódunk, hiedelmeink építik a perspektíváinkat, a perspektívák pedig a gondolkodásmódunkat. Körforgás, amelyben a hitek némelyike szó szerint csak mítosz. Ha nem teszel fel kérdéseket, hanem elhiszel mindent, akkor nem a saját életed éled. Fontos, hogy kitakarítsd a mentális hulladékot az elmédből.

8. A hozzáállásod meghatároz téged

A negatív hullámokat azzal győzheted le, ha pozitívan állsz a dolgokhoz. Ha győztes akarsz lenni, akkor úgy kell cselekedned, gondolkodnod és harcolnod, mint egy győztes. Képzeld el magad győztesként, beszélj magaddal arról, hogy miért vagy te a legjobb és tápláld a fejedben lévő pozitív érzéseket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása