Az 5 legnépszerűbb tanács, amely többet árt, mint használ

2020. január 18. 16:32 - Life Advisor

worst_advice.jpgÉszrevetted már milyen egyszerű tanácsokat adni? Megnyitod a Googlet, keresel egy inspiráló idézetet és megosztod a barátoddal. Igen a szándék nagyon szép, de sokszor ez csak többet árt, mint használ. Szeretnék most mélyebben bemutatni neked az 5 legnépszerűbb tanácsot, amelyet jobban meg kellene értened.


1. Kövesd a szenvedélyed

Legyünk őszinték, ez egy divatos középiskolás tanács, amelyet akár a barátainknak és a kollégáinknak is szívesen osztogatunk. Létezik az a változata is, miszerint találd meg a szenvedélyed és soha többé nem kell dolgoznod.

Igaz, hogy a sikeres emberek többsége tényleg olyan tevékenységet folytat, amelyet szenvedéllyel csinálnak. A probléma azonban a szerencsétlen többség, akinek nem sikerült a szenvedélye után menni. Ezekről az emberekről nem sokat tudunk, ehelyett viszont felnagyítjuk a győztes kisebbséget és feltételezzük, hogy a szenvedély a siker csodája.

Igen, a szenvedély fontos, de ennél mélyebbre kell mennünk. Meg kell nézni a dolgok valóságát, azt hogy például milyen lehetőség állnak rendelkezésünkre, milyen a verseny a piacon, vannak-e erőforrásaim és ha igen, aki mi a tervem?

Más szóval, ki kell találnod a szenvedélyed és a környezeted lehetőségeinek legmegfelelőbb kombinációját. Így tényleg a siker felé veheted az irányt.

2. Soha ne add fel

Valószínűleg már több milliószor hallottad ezt a tanácsot. Első blikkre jónak tűnik, de ha megnézzük vannak hibák.

Az élet egy utazás és az út mentén döntéseket kell hoznunk. Egyesek sikeresek lesznek, míg mások drámai kudarcokat élnek meg. Amikor megpróbáljuk működésre bírni a dolgokat és ezt a tanácsot halljuk lehet a visszájára sül el, hogy nem állunk odébb, amikor pedig nagyon is azt kellene tennünk.

Abszurdnak tűnik, de ugyanez történik, amikor a fejünket folyamatosan a falba verjük. Ez csak összetöri a koponyánkat és fokozza a fájdalmunkat. Ha pedig makacsul kitartunk és nem adjuk fel, akkor még több szenvedéssel szembesülünk.

Megállíthatod a fejed falba verését, de nem tüntetheted el a betonfalat. Ehelyett használhatsz egy légkalapácsot és szétrobbanthatod a betont. Más szavakkal, azokat a dolgokat, amelyek nem működnek, igenis abba kell hagyni.

Persze nem könnyű felismerni, mikor kell csomagolni és odébbállni. A belső hangod azonban segítségedre lehet. Nem egyszerű mindent magunk mögött hagyni, de néha ez a legjobb döntés. Értsd meg, hogy nem fog minden működni és néhány ötlet csak megöl téged,ha nem feledkezel meg róluk. Tehát igen, rendben van feladni vagy valami újat kipróbálni.

3. A jó dolgok csak azoknak járnak, akik türelmesek

Gyors tempójú társadalomban élünk, de sajnos a kitartásunk zuhanó pályán van. És az, ami ennél is rosszabb? Azon kevés emberek, akiket passzív türelemmel fertőztek meg. Ilyenkor csak ülünk, nem csinálunk semmit és elvárjuk, hogy a varázslatos változás majd bekopogtat az ajtónkon. Ez egy álom és csak az életedet vesztegeted.

Aztán létezik aktív türelem is. Ilyenkor reménykedünk a sikereink elérésében, de inkább lépéseket teszünk az álmainkért és megértjük, hogy aktív résztvevőként kell szerepelnünk a nagy dolgok elérésének rendszerében.

Tedd meg, amit meg kell tenned, ez a legjobb módja annak, hogy türelmes legyél a sikereiddel kapcsolatban.

4. Úgy vagy tökéletes, ahogy vagy

Legyünk őszinték. Senki élete nincs teljesen kitalálva. Mindenkinek van egy területe, amellyel küzd. Ha tökéletes vagy az azt jelenti, hogy nem növekszel, hanem stagnálsz. Te pedig nem ezt akarod. Fontos, hogy továbbra is kihívásokkal szembesülj, amikor a készségeid fejlesztésével foglalkozol vagy új álmok létrehozásával, mert csak így fogsz tudni növekedni.

Más szóval az élet bármely területén lehetünk tökéletesek és tökéletlenek is. Ebben szépség rejlik, mert mindenképpen mozgásban vagyunk. Tehát ne ítéld meg magad, hanem folytasd, amit elkezdtél.

5. Bármit megkaphatsz, ami a gondolataidban már ott van

Mi lenne, ha egy 200 centis férfi akarsz lenni. Tényleg segíthet csupán az, ha ezt a gondolataidba építed? Te csak úgy gondolod, de ez nem egy esély. Nem mindenki lehet Nobel-díjas vagy világhírű sportoló. Amit meg kell értened, hogy az egyediséged arra késztet téged, hogy az élet bizonyos területén kiemelkedj a tömegből. Nem, nem kell robotpilótával élned az életed.

Békélj meg azzal a ténnyel, hogy az ambíciód megváltozik az életed során. Esélyes, hogy egy évtized alatt egy teljesen más dologra fog irányulni, mint, amit most csinálsz.

Tehát, mielőtt tanácsokat adnál gondolkozz el és szánj időt rá. Időbe telhet, de legalább megmenthetsz egy kollégát egy rossz tanáccsal járó fájdalomtól. A barátaid bíznak benned így légy óvatos, amikor a fenti tanácsokat ajánlod nekik. Nem túl nagy kérésé a nagyra értékelt barátságotokra való tekintettel, ugye?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása