5 dolog, amit alacsony önértékelésű emberek csinálnak a Facebookon

2019. november 13. 13:41 - Life Advisor

facebook_szokas.jpgA Facebookon - de említhetném bármely más közösségi oldalt is - tanúsított viselkedésünk rengeteget elárul egy ember személyiségéről. Milyen gyakran osztasz meg valamit, miket osztasz meg, milyen gyakran és miket likeolsz. A felhasználók viselkedéséről rengeteg tanulmány készült már. A statisztikák szerint tavaly 1,59 milliárd felhasználója volt a Facebookonak, így rengeteg potenciális alanyt megtudtak figyelni. Nézzük mire jutottak a kutatással foglalkozók és nézzük meg az 5 leggyakoribb dolgot, amelyet alacsony önértékelésű emberek csinálnak a Facebookon.

1. Tömeges ismerős gyűjtés

Biztos, hogy neked is van ilyen ismerősöd, akinek ha megnézed a profilját több ezer ismerősök van már. Ők azok, akiktől gyakran már az első találkozás után bejelölnek minket. A barátok száma azonban alapjáraton nem mehetne több ezres nagyságba. A legtöbb esetben egyértelmű, hogy az illető nem is ismeri a listán lévőket arról nem is beszélve, hogy bizonyára nem is mindenkivel barátok.

A barátok gyűjtögetése jelzi, hogy valami nincs rendben az önbizalmunkkal. Az alacsony önértékeléssel rendelkező emberek ugyanis a közösségi oldalakon keresztül próbálják ellensúlyozni azt, ami a való életben nincs meg számukra.

2. Állandó bejelentkezés

Nem a Facebookra gondolok, hanem hogy megosztjuk azt a helyszínt, ahol éppen vagyunk. Ezek általában mindig párosulnak egy csoportos szelfivel és egy "a legjobb este" kommenttel. Kevésbé fontos, hogy tényleg együtt voltak, vagy csak véletlenül összefutottak? Azok, akik különösen alacsony önértékeléssel rendelkeznek, rengeteg időt tölthetnek el ilyen képek feltöltésével, a reakciók figyelésével miközben kimaradnak a "legjobb estékből".

Ezt a módszert általában azért használják, hogy a virtuális baráti kört féltékennyé tegyék és felnagyítsák, hogy a közösségi oldalon mennyivel boldogabb életet élsz, mint a valóságban.

3. Állandó kritizálás, kommentelés

A nárcisztikus személyiségek számára a Facebook óriási platform, hogy megmutassák magukat a külvilágnak. A nárcisztikus személyiség is sokszor az alacsony önbizalomból alakul ki, ezért ezek az emberek jól érzik magukat, ha kritizálódhatnak, okosabbak lehetnek másoknál és legalább itt virtuálisan megoszthatják a véleményüket.

4. A sportos életmód posztolása

Miközben reggel nyolckor te még csak a kávédat szürcsölöd és próbálsz felébredni, ez a bizonyos ismerősöd már fényképeket tölt fel az edzőteremből, mert bizony már hajnalban kipipálta az edzést. Ezen embereknek szükségük van figyelemre és a Facebook-közösség elismerésére.

5. Szerelmi élet a Facebookon

Vannak olyan emberek, akik úgy tartják, hogy amíg a Facebookon nem állították be, hogy kapcsolatban, addig az a párkapcsolat még nem létezik. Ez nem véletlen, valahol egyébként pont ez a célja a Facebooknak nevezetesen, hogy amennyire csak lehetséges tárjuk fel életünk minden részét.

Egyesek kapcsolati státuszt változtatnak, mások szerelmes verseket, idézeteket posztolnak. Ezzel a magatartással akarják bizonyítani, hogy a kapcsolatuk igenis stabil na és persze, ha mások irigyek az sem olyan rossz dolog számukra.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása