Kínos csend az első randin? Ezzel a 8 tippel elkerülheted.

2019. november 05. 07:30 - Life Advisor

bad_date.jpgNincs ennél rosszabb : régóta erre a pillanatra vágytál, végre ott vagytok a randin és akkor egyszer csak nincs mit mondani. A csend egyre kínosabbá válik és kezded magad előtt látni, hogy valószínűleg nem lesz következő randi. De mit lehet tenni annak érdekében, hogy a közelébe se kerüljünk ilyen szituációnak?

1. Dicsérd meg

A legjobb módszer, amivel bármilyen csendnek véget vethetsz, ha megdicséred, bókolsz a partnerednek. Vegyél mély lélegzetet, lazulj el és mond meg a partnerednek, hogy "Csodálatosan néz ki ma este" vagy, hogy "Nagyon jól áll neki az a felső." (Persze csak akkor, ha a mellei nem látszanak ki nagyon, mert ilyenkor félreérthető hatása is lehet az utóbbi "bóknak".)

A bókokkal kitudod fejezni, hogy tényleg érdeklődsz a partnered iránt és többet akarsz a "csak barátok" zónánál. Azonban légy óvatos. Ha rögtön letámadod azzal, hogy "csodálatos lábaid vannak", de még nem érzed a szimpátiát felőle, akkor csak megijeszted.

2. Mosolyogj, bólogass és tartsd a szemkontaktust

Három kulcsfontosságú testbeszéd, amelyek arra ösztönzik a veled szemben ülőt, hogy tovább beszéljen. Ezek a mozdulatok tudatják vele ugyanis, hogy élvezed, amit mond és többet szeretnél hallani.

Ha azonban elfordulsz vagy izegsz-mozogsz, akkor a partnered azt feltételezheti, hogy nem érdekel téged és így elkezdődhet az a bizonyos kínos csend.

3. Figyelmesen hallgasd meg és őszintén válaszolj

Az emberek szeretnek magukról beszélni. Ha eleinte ideges vagy, bátorítsd a partnered, hogy beszéljen magáról, tegyél fel kérdéseket neki, amelyek segítenek felderíteni a szenvedélyeit és azokat a további témákat, amelyekről majd tudtok beszélni.

Lehetőség szerint (és pláne,ha tényleg van róla további mondanivalód) akkor reflektálj arra, amit hallasz. Például, ha azt mondja, hogy "Most voltam a kutyámmal állatorvosnál." akkor tovább viheted ezt a fonalat azzal, hogy "Ó én is szeretem a kutyákat. Milyen fajta?" és így folytatódhat a beszélgetés.

4. Kerüld el a túl sok információt nyújtó témákat

Senki sem szeretné hallani a furcsa szokásaid vagy beidegződéseid. Első randin egyenlőre tényleg az ismerkedésre koncentráljatok és tapasztaljátok ki egymást.

Hasonló a helyzet az ex témakörével. Ne beszélj az exedről és ne kérdezd őt sem az exéről. Hagyd a múltat a múltban és gondolj csak a jelenre.

5. Ne interjúztass

Az utolsó dolog, amire egy munkanap után szeretnénk egy olyan randi, ahol egyfolytában kérdésekkel bombáznak minket.

Kerüld el az olyan kérdéseket, mint a "mit gondolsz a házasságról?" és a "hol látod magad 5 év múlva?" stb. Ezek a kérdések biztos módszerei annak, hogy az első randit teljesen más irányba tereljék. Az első randin egymással kell megismerkednetek, nem pedig azt kell kiderítened, hogy potenciális feleség jelölttel ülsz-e szembe.

6. Csináljatok valami aktív programot

Legyél kreatív annál, minthogy első randin elmentek vacsorázni valahova. Menjetek falat mászni, bowlingozni, parkba sétálni stb. Ezek az aktív programok elősegítik, hogy nyugodtabbnak érezd magad, nyitottabbá válj és ösztönözni fog mindkettőtöket arra, hogy beszélgessetek egymással.

7. Kérdezd meg mit szeret és mit nem

Egy randi során bizony kiderülnek, hogy a partnerünk mit szeret és mit nem. Ezen kérdésekre adott válaszokból kiderül majd, hogy mennyi közös van bennetek.

Kérdezd őt filmekről, hobbijairól, szenvedélyeiről, karrierjéről stb. Így további betekintést kaphatsz, hogy milyen ember is a randipartnered.

8. Ne erőltesd

Néha nem számít, hogy mit csinálsz vagy mondasz a randi valahogy unalomba fullad. Ha unalmas és kellemetlen a randevú, ne stresszelj rá. Sok hal van még a tengerben.

Kikényszeríteni egy beszélgetést egyáltalán nem jó ötlet. Sokkal inkább megéri őszintének lenni és megmondani a partnerednek, ha nem érzed úgy, hogy lenne bennetek valami közös és érdemes lenne ezt folytatni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása