3 testbeszéd trükk a milliárdos Spanx alapítójától

2019. szeptember 27. 09:37 - Life Advisor

sara_blakely.jpgA jobb kommunikáció elsajátítása a legjobb módja annak, hogy fejlesz önmagad és sikeres emberré válj. De egyáltalán eszünkbe jut, hogy non verbális módon is szükség van fejlődésre? Más szóval ismered-e a testbeszédnek az emberekre gyakorolt hatását? Miközben annyira koncentrálunk, hogy a szavaink helyesek legyenek, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a nonverbális kommunikáció fontosságáról. Sara Blakely a Spanx alapítója kiváló mentor lehet mindenki számára. Szenvedélye nyilvánvaló és világosan megjelenik a testbeszédén keresztül. Íme 3 trükk, amit használ a figyelem felkeltésére és fenntartására valamint a pozitív benyomás elérése érdekében.

1. Rengeteg szemkontaktus

A fényképektől kezdve az interjúkon át Sara Blakely folyamatosan "ránk néz" a kamera túloldaláról. Belenézhetünk a kék szemébe miközben fenntartja a figyelmünket.

Kétségtelen, hogy sikeres márkájának a része, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rá figyelünk és tudassa, hogy ő is figyel minket. A szemkontaktus elképesztően szükséges, mert azonnal bizalmat épít és biztosítja az őszinteséget. A szemkontaktus segít kapcsolatba lépni a másik személlyel.

2. A kezeddel nyomatékosítsd a mondandód

Ugyanúgy,a hogy Sara Blakely is teszi. Kézmozdulatokkal folyamatosan megerősíti verbális üzeneteit. Hiszünk abban, amit mond, mert gesztusokkal és kézmozdulatokkal is támogatja, ami elhagyja a száját. A kezével sikerül melegséget és extra bizalmat adnia számunkra, amellyel bárkit képes lehengerelni.

3. Óriási mosoly

big_smiley_sarah.jpg

Blakely minden képen mosolyog. A mosolya erőteljes, fehér fogainak nagy villanása pedig egyből lefegyverez bennünket. Gyakorlatilag mosolygunk rá, mert a tőle kapott lenyűgöző és hatalmas mosoly erre késztet minket. Ennek a komplex, nonverbális fellépésnek több jelentése van, de összességében pozitív kicsengést eredményez, ha a szemünk is mosolyog hozzá, mert ez a "valódi mosolyra" utal.

Továbbá, ha képesek vagyunk mosolyogni ez azt is mutatja, hogy jól érzem magam, elégedett vagyok, biztonságban érzem magam. Sara mosolya és egyáltalán nem fenyegetőző arckifejezései meggyőzik a Spanx ügyfeleit arról, hogy kedveljék őt. Teljesen ránk ragad a szenvedélye és a termékbe vetett hite.

Habár bizonyára sokan elfogjátok olvasni ezt a cikket, nem mindenki fog találkozni Sara Blakelyvel. Ennek ellenére láthatjuk, hogy ő elsajátította ezt a három könnyen érthető és egyszerű testbeszéddel kapcsolatos trükköt. Most már te is megteheted ugyanezt.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása