7 dolog, amit csak azok az emberek tudnak, akik jól bánnak a pénzzel

2019. szeptember 03. 18:23 - Life Advisor

penzugyek.pngAzoknak az embereknek, akik képesek jól bánni a pénzzel, nem feltétlen a legújabb divatcuccok, a legmenőbb sportkocsik és a mindent felölelő luxus a lényeges. Sokkal inkább a pénzügyi tudatosság és a jövő tervezése kapja a hangsúlyt. Ezt a 7 dolgot neked is fontos lenne megértened és lehetőségeidhez mérten minél előbb beépíteni az életedbe.

De mit is tudnak vagy mit csinálnak másképpen azok az emberek, akik jól bánnak a pénzzel? 

1. Tudják, hogy nem kell mindent megvásárolniuk, ami az útjukba kerül

Fontos dolog, hogy tudjunk nemet mondani a rengeteg kereskedelem által felén sugárzott "vedd meg ezt, meg ezt és ezt is" szemléletre. Az igazán sikeres és gazdag emberek úgy élnek, hogy a kiadásaik sosem legyenek többek, mint a bevételeik.

2. Ha vásárolnak valamit, nem a márkát keresik

Azok, akik jó pénz kezelők nem a márkákat keresik. Sokkal inkább fontosabb a minőség, a jó ajánlatok és a hosszan tarthatóság. Nagyon jól tudják, hogy a márkák valójában nem sokat jelentenek azon kívül, hogy a külvilág felé jól néznek ki. Továbbá, ha drága holmit vásárolnak, akkor azt több évre veszik. Tehát például egy 50.000Ft-os cipőt nem csak egy szezonra vásárolnak meg.

3. Inkább élményekre adnak ki pénz, mint tárgyakra

Szerencsére ez a felfogás egyre népszerűbb és már a fiatalabb korosztály körében is megfigyelhető, hogy sokkal inkább költünk pénzt élményekre, mint tárgyakra, amelyek később csak porosodnak. 

4. Tervezik a jövőjüket

Ez pedig az a pont, amire még mindig a legtöbben csak legyintenek, mondván, hogy felesleges. Azok az emberek, akik képesek jól kezelni a pénzt, szívesen kérnek segítséget a jövőjük tervezésében ellentétben azokkal, akik hónapról hónapra élnek.

5. Pénzügyi tanácsadást kérnek

Ez kapcsolódik az előző ponthoz. Mindezt azért csinálják, hogy stabil gazdagságot és pénzügyi függetlenséget tudjanak felépíteni maguknak. Akik képesek jól bánni a pénzzel bizony azt is tudják, hogy egy könyvelő vagy egy pénzügyi tanácsadó milyen óriási segítséget nyújthat számukra.

6. A spórolás és a befektetés a napi rutinjuk része

A pénzzel jól bánó emberek nem várnak év végi bónuszra, vagy fizetésemelésre annak érdekében, hogy spóroljanak vagy befektessenek. Mindez ugyanis a napi rutinjuk részét képezi.

7. Nem minden esetben milliomosok, de tudják, hogyan hozzák ki az életükből a legtöbbet

Minden ember, kortól, nemtől és havi bevételtől függetlenül képes megteremteni az életében a pénzügyi stabilitást. Sajnos hitelekkel a nyakunkban tényleg nehezebb a helyzet, de egyetlen ember sincs olyan szituációban, ahol ne tudna valamit tenni.  Ha csak egy 1000-est tudsz megspórolni egy hónapban, akkor csak ennyit kezdj el spórolni. Ez már több, mint a semmi. 

süti beállítások módosítása