Hogyan teremthetsz kiegyensúlyozott életet vállalkozóként?

2019. augusztus 11. 12:49 - Life Advisor

vallalkozo_idp.pngKéső este volt, amikor hazaértünk. Teljesen kimerültem a hosszú utazástól. A garázsajtó nem akart kinyílni én pedig teljesen összetörtem. Próbáltam betörni az ajtót minden lehetséges módszerrel. Az elmém arra volt beállítva, hogy ki kell nyitni az ajtót, hiszen okosabb, erősebb vagyok mint maga az ajtó. A rugdosódás, dörömbölés, hangoskodás után az elmémbe hasított, hogy most valami olyat csinálok, ami tudom, hogy úgyse fog segíteni és jobban is megoldhatnám ezt a helyzetet. Miközben realizáltam, hogy az akkori barátnőm végig nézte, hogy én egy tomboló állatként viselkedek és egy élettelen tárgyat próbálok éppen szétverni, megtanultam a leckét, hogyan lehet visszanyerni az erőd egy ilyen mélypontról.

Éld az életed kiegyensúlyozottan

A kiegyensúlyozott élet megteremtése egyre több ember számára népszerű téma, hiszen mindannyian vágyunk rá. Sok szakértő beszél arról, hogyan lehet úgy rendesen megszervezni az időnket, egyensúlyba hozni a prioritásokat vagy hogyan lehet összhangban tartani az életünket és a céljainkat. Mindezek remekül hangzanak, azonban ezek a bölcsességek és tanácsok gyakran nem így működnek a gyakorlatban. Fizikailag lehetetlen az az elképzelés, hogy minden fronton egyenlő időt fogunk tudni tölteni.

Minden vállalkozásnak van forgalmas, pörgős időszaka. A nyomás és az igények intenzívek és úgy tűnik, hogy a stressz csak végtelen és csak egyre halmozódik. Ráadásul a családunk, barátaink is egyre több kéréssel és igénnyel jönnek felén. Itt kell megtanulnod, milyen is a valódi életben lévő egyensúly érzése.

A kiegyensúlyozott életet egy borotva él vékony vonal határozza meg. Ez a vonal választja el a sikert és az idegösszeomlást. Hogyan vonatkozik ez a kiegyensúlyozott életre? Hogyan tudjuk megakadályozni hogy az életünk, mind lelkileg, mind fizikailag összeomlásnak induljon?

A legtöbben az egyensúly megtartását úgy próbálják meg elérni, hogy az egyik oldalra felállítják a családot, barátokat, a másik oldalra pedig az üzleti életet, mi pedig megpróbálunk a kettő között egyenletesen lavírozni. De mi történik, ha zavar keletkezik a rendszerben? Amikor beüt egy nehézség az életünkbe? Betegség? Halál? Egy üzleti partnerünkkel való vita?

Ezek azok a helyzetek, amelyek soha nem teszik lehetővé, hogy az életed kiegyensúlyozott legyen. Ha mindig erre törekszel, akkor pocsékolod a saját energiád, amely majd végül kifogy és nem lesz képes segíteni neked semmilyen helyzetben.

Ahelyett, hogy borotvaélen táncolgatnál az egyensúly fenntartása érdekében, törekedj arra, hogy maga az életed legyen kiegyensúlyozott. Egy területen vannak a család,barátok és az üzleti ügyek is, hiszen mind az életed részei. A mérleg másik felén pedig azok a dolgok, amelyeket megtehetsz, hogy a mérleg két nyelve egyensúlyba kerüljön.

Mindkét oldalon rengeteg felelősség merül fel. Ismerd fel az eseményeket, az igényeket időben. Hozz létre az egyensúlyt és élj is ebben az egyensúlyban. Persze az életünk folyamatosan változik, amely megszakíthatja ezt a folyamatos egyensúlyt. Ezért egyre több és több energiára lesz szükségünk.

Nézd meg, hogy te magad hogyan alkalmazkodsz nehezebb helyzetekhez és mit kell tenned azért, hogy egyensúlyba kerülj és ne érezd magad bűnösnek például azért, hogy ilyen időszakban több időt fordítasz mondjuk a vállalkozásodra.

Figyelsz az életedben felbukkanó jelekre? Ha igen, akkor észreveheted, hogy vannak olyan idők, amikor valami még mindig hiányzik, a sikereid ellenére. Szánj időt arra, hogy megnézd, mivel töltöd az időd, nem csak a vállalkozásodon belül, hanem a magán és családi életedben is.

Mire kell igazán figyelned? Erre a 3 dologra mindenképp :

1. Személyes idő

A napi 24 órából, minimum 15 percet tölts saját magaddal.

5 percig olvass valami inspirálót
5 percig gyűjts össze legalább 3 dolgot, amiért hálás vagy
5 percig vond le a tanulságot az előző napodból

2. Család

Ügyelj arra, hogy a családdal töltött idő mindig elsőbbséget élvezzen. Tölts időt a gyerekeiddel, menj randizni a barátnőddel, feleségeddel, pároddal. A világ legfontosabb dolga a család és a szeretet.

3. Közösség

Minden vállalkozó csalódásának leggyakoribb pontja az az érzés, amikor egyedül érzik magukat. Az egyedül érzést csak úgy tudod leküzdeni, ha keresel olyan embereket, akiknek ugyanaz a küldetése mint neked. Nagyon fontos, hogy milyen emberekkel veszed körül magad. Ha találsz számodra megfelelő embereket, akkor társaságod is lesz, tanácsokat kaphatsz, tapasztalatokat cserélhettek és támogathatjátok egymást.

süti beállítások módosítása