8 szigorú szabály, amit a Tesla alkalmazottaknak követni kell

2019. július 08. 07:30 - Life Advisor

tesla.pngElon Musk már sok mindent elért az életben. A 47 éves vállalkozó több vállalat főnöke, forradalmasítója a SpaceX-nek, úttörője az elektromos autók világának a Tesla-val. Nyilvánvaló, hogy nem kedveli a hosszú meetingeket, a bürokráciát, a hierachiát, és semmilyen olyan módszert, amely meggátolja a közvetlen kommunikáció lehetőségét. Munkatársait is arra tanítja és ösztönzi, hogy a józan eszüket használják a közelgő feladatok megoldásához. Ha pedig a munkavállalók nem tartják be a szabályokat, bizony Musk kegyetlenül odacsaphat.

1, Az óriási meetingek időpocsékolások

Az óriási mindenkit érintő meetingek mindig elrontják a nagyvállalatokat és szinte mindig rosszabbak lesznek az idő múlásával. Csak akkor tarts nagy volumenű meetinget, ha biztos vagy benne, hogy minden résztvevő számára hasznos lesz.

2. Meetingeket csak ritkán tartunk, hacsak nincs valami fontos ügy

Kerüld el a gyakori megbeszéléseket, kivéve ha nem valami rendkívül sürgős dologról van szó. Amikor ezek a sürgős kérdések megoldódnak, a meetingek számának csökkennie kell.

3. Ha nem kell ott lenned egy megbeszélésen, akkor menj el

Hagyd ott az értekezletet és fejezz be minden telefonhívást, amint egyértelművé válik, hogy a jelenléted nem ad hozzá értéket a megbeszéléshez. Nem durva dolog lelépni. Durva dolog az, hogy maradj és így pazarold el az időd.

4. Kerüld el az értelmetlen kijelentéseket

Ne használj rövidítéseket vagy értelmetlen szavakat a Tesla elemeihez, szoftvereihez vagy folyamataihoz. Általában minden, ami magyarázatot igényel, akadályozza a kommunikációt. Nem az a lényeg, hogy szószedetre legyen szükségünk ahhoz, hogy a Teslánál dolgozzunk.

5. Ne hagyd, hogy a hierarchia eredménytelenné tegyen

A feladat teljesítéséhez szükséges kommunikációnak a legrövidebb úton kell eljutnia az érintettekhez, nem pedig a hierachius láncon keresztül. Minden vezető, aki megpróbálja ezt a láncot betartani, hamarosan új cégnél fog dolgozni, mert ez hosszútávon tarthatatlan.

6. Ha valakivel beszélned kell, tedd meg szemtől szembe

A problémák egyik fő oka az osztályok közötti rossz kommunikáció. Ennek megoldása a szabad információ áramlás biztosítása. Így ha beszélned kell valakivel, menj oda és beszélj vele.

7. Ne pazarold az időd értelmetlen szabályok követésére

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a józan ész mindig iránymutatásként szolgálhat a viselkedésed illetően. Ha nyilvánvalóan nevetséges egy adott üzleti helyzet követése, akkor a szabályokat kell megváltoztatnod.

8. A sajtónak nem adunk ki semmilyen információt

Elon Musk szerint minden alkalmazottnak, részvény tulajdonosnak és mindenkinek felelőssége, hogy minden információt és technológiát megvédjünk, amelyeket naponta használunk. A Tesla pedig fellép azok ellen, akik jogellenesen védett üzleti információkat terjesztenek, vagy megsértik a titoktartási kötelezettségeket, amelyekkel mindannyian egyetértenek a vezetőségben.

Elon Maskról köztudott, hogy kemény üzletember. Az amerikai Wired magazinban megjelent cikk szerint Elon Musk olyan gyakran küld el embereket a cégétől, hogy a munkatársak azzal szoktak egymással viccelődni, hogy ne is sétáljanak el Elon Musk asztala előtt, ha nem akarják ők is az utcán végezni. A Tesla természetesen cáfolta ezeket a "pletykákat", azonban elismerték, hogy Elon Musk és a menedzsment néha igenis megteszi a lépéseket, hogy elengedjenek olyan embereket, akik nem teljesítenek.

komment
süti beállítások módosítása