5 egyértelmű jel, hogy egy pszichopatával állsz szemben

2019. március 21. 21:20 - Life Advisor

psycho_girl.pngHollywoodi felmek során ugyan egyértelműen rájöhetünk, hogy ki a pszichopata, a való életben nincs ennyire könnyű dolgunk. A népesség mindössze 1%-a felel meg a pszichopata kritériumainak és a vezetők 3%-a biztosan pszichopata állítja a Behavioral Sciences. Összehasonlításképp az Egyesült Államokban az elítéltek 15%-a pszichopata. Jó eséllyel te is találkoztál már ilyen emberrel de lehet, hogy nem is tudtál róla. Akár sikeres értékesítővel vagy kegyetlen vezetővel találkozol, íme 5 jel, amiből egyértelműen megtudhatod, hogy az illető bizony pszichopata.

1. Túlságosan bájosak

A pszichopaták általában nem tűnnek rettenetes embereknek, legalábbis nem elsőre. Sőt, épp ellenkezőleg nagyon kedvesek, jól lehet velük beszélgetni és mindig úgy tűnik, hogy jó tanácsokat adnak nekünk.

Olyan történeteket mesélnek amelyek hihetetlenek, megdöbentőek mégis igazak és amelyben mindig pozitív színben tűnnek fel. Nagyon szeretnek hízelegni és bájologni már már zavarba ejtően.

2. Nem empatikusak

A pszichopaták senkivel nem törődnek, még a saját családjukkal sem. Ha valaki más fájdalmat vagy szomorúságot érez, ők semlegesek maradnak. 

Úgy is fogalmazhatunk, hogy olyan dolgokat csinálnak másokkal, amelyek kárt okoznak, de a szemük se rebben emiatt. Ha valaki megszeretné velük beszélni a problémákat, ne egy pszichopatával tegye, ők ugyanis biztosan nem mennek bele ilyen beszélgetésekbe.

3. Belekapaszkodnak más emberek érzelmeibe

A pszichopaták hamar megértik mások érzéseit és ebbe kapaszkodnak. Ezeket az érzelmeket használják arra, hogy manipulálják az embereket és rávegyenek másokat olyan dolgokra, amelyeket egyébként nem tennének meg. 

Másoktól megpróbálnak támogatást szerezni ezekhez, hiszen ők mindig csak jót akarnak.

4.  Nincs lelkiismeretük

A pszichopaták hazudnak, csalnak, lopnak gondolkodás nélkül. Amikor pedig valaki szembesítí őket a tettükkel, hosszú listát írnak a kifogásaikkal. Nem ismerik el ha hibáztak, sőt inkább másokat hibáztatnak.

Nem törődnek azzal, hogy kin kell átmenniük azért, hogy elérjék a céljaikat. Céljaik elérése érdekében bármire képesek és nem mérik fel azokat a károkat, amelyet minden lépésükkel maguk mögött hagynak.

5. Az önképük nagyszerű

Hasonlóan a nárcisztikus emberekhez, a pszichopaták is megvannak győződve arról, hogy ők a világ közepe és a legtökéletesebb emberek a földön. Úgy tartják, hogy a szabályok rájuk bizony nem vonatkoznak, okosabbak mindenkinél. 

Az önbecsülésük határtalan és hisznek abban, hogy ők mindig és mindenből többet érdemelnek. Sokkal többet gondolkoznak arról, hogy mit fognak erélni, mint arról, hogy hogyan fogják elérni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása