6 dolog, amit soha se mondj egy állásinterjún!

2018. december 20. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-798700-unsplash_1.jpgSokan írjátok, hogy karrier váltáson gondolkoztok már ami az ilyenkor szokásos újévi fogadalmakat illeti. Természetesen fontos dolog a tervezés, hogy tisztán lássunk milyen elfoglaltságot is szeretnénk valójában az életünkben. Legyen bőven bevételünk, legyen elég szabadidőnk, szeressük azt, amit csinálunk stb.stb. Most azonban lépjünk tovább. Tegyük fel, hogy megvannak a tervek és a célok, sőt már az interjú időpont is a zsebünkben van. Mutatok 6 olyan dolgot, amelyet soha nem mondhatsz egy állásinterjún.

1. "Nem tudok más emberekkel együtt dolgozni."

Lehet, hogy előnybe részesíted ha a magad ura lehetsz értem ezalatt, hogy inkább egyedül dolgozol, mint csapatban. Ez teljesen rendben is van, de semmiképpen ne hangoztasd, hogy te igenis egy teljesen független, autonóm személy vagy, aki kénytelen másokkal együtt dolgozni. Mindez ugyanis egy cég szempontjából rendkívül negatív hatást ad és könnyen bukhatod a megpályázott pozit.

2. "Kényszerbeteg vagyok."

Soha ne mond ki, hogy kényszerbeteg vagy, ha éppen azt próbálod bizonyítani, hogy rendezett és siker orientált vagy. Bár hihetetlennek tűnik, de a kényszerbetegség emberek millióit sújtja. Valójában egy pszichiátriai betegségről van szó, amelyben újra és újra jelentkező kellemetlen képzetek vagy gondolatok mellett állandóan újra jelentkező késztetések vagy cselekedetek vannak jelen. Beismerni ezt a tényt magadról, azonnali bukást jelent.

3. "Kíváncsi vagyok a szabi lehetőségekre."

Ha még soha nem dolgoztál, akkor nem jó indítás, hogy megkérdezd mikor és milyen gyakran tudsz szabira menni. A munkaadók inkább arra kíváncsiak, hogy mennyire vagytok képesek jól dolgozni, mennyire számíthatnak rátok, nem pedig arra, hogy mikor tudtok lelépni azonnal a munkahelyetekről.

4. "Azért hagytam el az előző munkahelyem, mert szar volt a légkör."

Soha ne beszélj negatívan az előző főnöködről, kollégáidról vagy a munkáltatódról. Ha stresszes és rossz légkörű környezetből keresel új munkahelyet, akkor is beszélhetsz úgy, hogy az ne legyen negatív. Például: új lehetőségeket keresel, több kihívást szeretnél a munkádban, új készségeket szeretnél tanulni stb. A vállalatok pozitív embereket akarnak kiválasztani, nem pedig olyanokat, akik negatív elmével rendelkeznek.

5. "Nem nagyon izgat ez a pozíció."

Rémes egy mondat. Lehet, hogy azt gondolod erről a pozícióról, hogy ez csak egy kis előrelépés, csak az első lépcső, de már az első perctől azt kell mutatnod, hogy igenis érdekel a megpályázott lehetőség, készen állsz rá és izgatottan várod, hogy végre kezdhess.

6. "Nincs semmi kérdésem."

Nem érdekel, hogy már a 3. emberrel beszélsz a cégtől, ha lelkes vagy és szeretnéd a pozíciót, akkor minden egyes részletet tudnod kell a cégről. A legtöbb esetben a "nincs kérdésem" azt jelenti, hogy nem vagy túlságosan elhivatott a munka iránt, nem néztél utána a cégnek és az interjúra sem készültél fel odaadóan.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása