Ezt gondolják rólad a munkatársaid, ha smileyt használsz az emailjeidben.

2018. december 05. 07:30 - Life Advisor

charles-etoroma-788350-unsplash.jpgKétféle ember létezik. Vannak akik úgy gondolják, hogy az emojik csak kiegészíthetik, díszíthetik a mondanivalójukat, még mások szerint a smileykkal egy teljesen külön nyelvet beszélhetünk. Miért kockáztatjuk annak az esélyét, hogy dühösen nézek ránk, ha egy " :) "-val akarjuk hangsúlyozni, hogy minden rendben van? Nos egy amerikai tanulmány rövidesen eloszlatja a rózsaszín felhőket a nagy emoji szerelemben, plusz segítségedre lehet a karrieredben is.

Egy kísérletsorozatban ugyanis a kutatók azt állapították meg, hogy azok az emberek, akik munkahelyi emailjeikben smileykat használnak kevésbé tűntek kompetensnek, mint azok akik egyáltalán nem használtak hangulatjeleket.

29 országból több, mint 500 ember munkahelyi levelezését vizsgálták meg. A résztvevőket arra kérték, hogy olvassák el ezeket az emaileket - némelyik emojikkal , némelyik emoji nélkül - és értékeljék a küldő kedvességét és kompetenciáját.

A kutatás szerint az emojik használata nem befolyásolta a kedvesség megítélését, de negatív hatással volt a kompetenciára. Ez pontosan ellentétben áll a személyes beszélgetéssekkel, amikor a mosoly elősegíti a kedvességet és kompetensnek tűnünk a másik fél számára.

Ami pedig ennél is meglepőbb, hogy amikor válaszoltak ezekre a levelekre, a résztvevők részletesebb választ adtak azoknak, akik nem használtak emojikat.

"Megállapítottuk, hogy a smiley-k miatti alacsony kompetencia megjelenése az információ áramlást is jelentősen aláásta." Nyilatkozta Dr. Ella Glikson a tanulmány egyik írója.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása