7 dolog, amit senki nem mondott el neked a No Shave Novemberről!

2018. november 02. 07:30 - Life Advisor

noshave02.jpgNovemberre gondolva inkább a Mindenszentek, a Halottak napja, Márton nap kerül előtérbe, viszont egyre több férfit kezd el foglalkoztatni egy nagy kérdés : borotválkozzak vagy sem? Ez igenis egy lényeges döntés. Ha nem teljesen vagy tisztában a No Shave November lényegével érdemes lehet egy kis kutatást végezned a témában. Ennek szellemében talán a döntés is könnyebb lesz.

Mi is az a No Shave November valójában?

A No Shave November lényege, hogy a férfiak 1 hónapon keresztül (december 1-ig) egyáltalán nem borotválkoznak. Néhányan versenyként tekintenek erre az egészre, hogy lássák kinek nő hosszabb szakáll egy hónap alatt, míg mások ténylegesen támogatják a No Shave November valódi okát.

A No Shave November jelentése

Az egy hónapon át tartó nem borotválkozás lényege nem az őrült és ápolatlan szakállak növesztése, hanem hogy felhívják a figyelmet a különböző rákos megbetegedésekre különösen a prosztatarákra. A további cél, hogy adakozz is különböző rákkutatással foglalkozó szervezeteknek.

Alapjáraton egy nagyszerű hagyományról van szó, de a médiának, mémeknek köszönhetően a jelentőségét egyre jobban elveszti nekik köszönhetően. Sok férfi ennek következtében nem is érti, hogy miről van szó, néhányan pedig csak ürügyként használják, hogy ne kelljen borotválkozni.

Honnan indult a No Shave November?

A No Shave November 2009-ben Chicagóból indul, amikor egy vastagbél rákban elhunyt apuka gyermekei tiszteletük jeleként elindították ezt a kampányt. A legtöbb országban az elmúlt 6 évben vált népszerűvé.

Mik az előnyei a No Shave Novembernek?

1. Népszerűsíted a rákellenes harcot!

Amíg a szakállad növeszted valószínűleg az embereknek is elmeséled majd, hogy miért is csinálod. Ez tényleg egy remek beszélgetés téma és több emberhez eljuthat eme kezdeményezés tényleges értelme és célja. Több embernek felnyithatod a szemét, hogy rendszeresen járjanak el rákszűrésre.

2. Ha jól csinálod, akkor adakozol is a rákkutatásnak!

A No Shave November további lényege, hogy a fodrászra, borbélyra, borotválkozásra szánt pénz, jótékony és rákkutatási célra adományozod.

3. Egészségügyi előnyökkel jár!

A szakállnövesztés nemcsak a megjelenésre van hatással, sőt valójában egészségügyi előnyei is vannak. A szakáll ugyanis természetes toxinszűrő, olyan dolgokat képes kiszűrni mint a pollen, por stb.

Továbbá csökkenti a pattanások kialakulásának esélyét, valamint mivel novemberben már az idő is kezd lehűlni a szakáll képes lesz kvázi sálként funkcionálni.

Na de jöjjön végre az a 7 dolog, amit senki nem mondott még el neked a No Shave Novemberről! Mik lehetnek a hátrányok?

1. Nem mindenki tud jól szakállat növeszteni és nem is mindenkinek áll jól!

Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, akkor csalódás érhet, ha nem sikerül macsó szakállt növeszteni. Persze a No Shave November alatt egyre több férfit látsz a környezetedben, akiknek eszméletlenül jól áll a szakáll, viszont neked egyáltalán nem akar összejönni. Így mi marad szintén, a csalódottság érzése.

noshave01.jpg

Nézzünk szembe a tényekkel : nem mindenkinek áll jól a szakáll. Lehet,hogy nem olyan az arcod formája, vagy a személyiségedhez nem illik.

Ráadásul a legtöbb nő számára is csak akkor vonzó és szexi a szakáll, ha jól karban van tartva, viszont a No Shave November alatt ugye nem látogathatod meg a borbélyt, fodrászt és otthon sem használhatsz borotválkozási eszközt sem.

2. Nem divatos a hipszter szakáll!

Sokáig nagyon divatos jelenség volt, mára azonban már egyre inkább kikopik a divatból. A hipszter szakállak ideje már lejárt, így olyan nagy népszerűségnek nem örvend.

3. A No Shave November szexista!

Bár a cél nemes, de csak férfiak vesznek részt benne. Ha egy férfi úgy dönt, hogy nem borotválkozik akkor az szexi, vonzó, de amikor egy nő döntene így, az durva és undorító.

4. Nem mindenki tud részt venni!

Sok ember van, aki szeretne csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez, de nem tehetik meg. Egyesek számára például nem biztos, hogy a munkájuk megengedi hogy 1 hónapig szakállt növesszenek. De ott vannak a nők is, akik esetlegesen csatlakoznának, de nem mernek mert félnek az ítéletektől.

5. Az ápolatlan szakáll hátránya!

Rendben, talán nincs tényleges kosz a szakálladban, de több kutatás is kimutatta, hogy egy ápolatlan szakáll ugyanolyan piszkos lehet, mint egy WC. Csak azért mert megmosod az arcod és naponta zuhanyzol még nem jelenti azt, hogy a szakállad tiszta.

6. Egy jó szakáll növesztése több, mint 1 hónap!

Általában több hónap is szükséges ahhoz, hogy egy megfelelő szakállat tudjunk növeszteni, ami még a nők többségének is tetszhet. A borbélyok szerint havonta átlagosan 2-2,5 cm-t növekszik a szakállunk.

7. Ha már van szakállad, le kell borotválnod!

Hónapokat, esetleg éveket töltöttél azzal, hogy szakállat növessz. Ha a novemberi No Shave kampány részese szeretnél lenni, akkor viszont le kell borotválnod a szakállad. Az egyik No Shave Novemberi szabály ugyanis az, hogy tiszta arccal kell elindulni. Ha nem tudsz elbúcsúzni a szakálladtól, akkor nem indulhatsz el a No Shave Novemberben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása