3 vezetői törvény, ami a siker felé terel!

2018. szeptember 01. 07:30 - Life Advisor

suit-869380_640.jpgManapság rengeteg különböző képességű vezetővel találkozhatunk. Sokan vágynak arra, hogy igazi vezetők legyenek és ehhez hajlandóak tenni is. Ha te is ezen emberek közé tartozol, akkor mutatok neked 3 vezetői törvényt, amely a siker felé terel.

 

 

1. Mutass példát!

Martin Luther King amerikai baptista tiszteletes, polgárjogi harcos, politikai aktivista, az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik vezető személyisége. Célja a fehérek és feketék között fennálló jogi egyenlőtlenség és a feketékkel szembeni faji megkülönböztetés megszüntetése volt. Beszédeiben, nyilatkozataiban és tetteiben mindig az erőszakmentességet hirdette, céljai eléréséért a polgári engedetlenség módszerét is alkalmazta. 1968-ban King Memphisbe érkezett, ahol a város köztisztasági munkásainak sztrájkját kívánta jelenlétével támogatni. A Lorraine Motelben szállt meg. Április 4-én este 18:01-kor érte fejlövés, miközben a motel erkélyén állt. Halálát egy órával később a kórházban mondták ki az orvosok.

Ugyan a cikk nem Martin Luther Kingről szól, de nem véletlen hoztam fel őt ennél a pontnál. A vezetés arról szól, hogy megmutassuk az utat az embereknek, nem pedig arról, hogy csak beszéljünk róla. Viselkedésekből tanulunk és arról veszünk példát, amit másoktól látunk, különösen akkor, ha az illető magasabb szinten van nálunk.

Emiatt másolják a gyerekek a szüleiket, emiatt másolják az alkalmazottak a vezérigazgatót, és emiatt tudod, hogy kívülről befelé kell használni az evőeszközöket egy elegáns vacsorán. A vezetés példa mutatással jár, mivel az emberek a cselekedeteket másolják, nem a szavakat.

2. Alaposan kövesd az egyszerű szabályokat!

A vezetéshez hozzátartozik, hogy a nehéz dolgokat fel kell tárnod, szembesülnöd kell velük és meg kell őket oldani. Pontosan ez történtegy alumínium gyártó céggel az Alcoával Paul O'Neill vezetése alatt.

O'Neill a csőd széléről hozta vissza a gyárat az Egyesült Államok egyik legsikeresebb vállalatává. Ennek része volt, hogy egyszerű szabályokat követett, és azokhoz radikálisan ragaszkodott. Az egyik legfontosabb ilyen dolog a munkahely biztonsága.

Kötelezővé tette, hogy minden munkahelyi biztonsági problémát jelenteni kell a pittsburgi központnak 24 órán belül. Egy ilyen incidens bejelentését mulasztotta el Bob Barton, akit emiatt ki is rúgtak a vállalattól. Mindenki megdöbbent, hogy emiatt az egyik legnagyobb managert elküldték a cégtől, de ezzel együtt mindenki megtanulta, hogy a szabályokat be kell tartani.

Ha sikeres akarsz lenni, akkor meg kell győznöd az embereket arról, hogy az általad kialakított érték és szabályrendszert követniük kell és minden áron be kell őket tartani.

3. Élj a jelenben, de élj a jövőnek!

Szükséged van egy halhatatlan hitre, hogy eléred a célod, miközben szembenézel a jelennel. Ez az úgynevezett Stockdale paradoxon, James Bond Stockdale, vietnami hadifogságba esett amerikai katonatiszt példájából kiindulva. Stockdale a rendszeres kínzások közepette 8 éven keresztül fenn tudta tartani saját és fogolytársai reményét a végső kiszabadulásra. A Stockdale paradoxon szerint, szembe kell tudnunk nézni a legkellemetlenebb tényekkel, úgy, hogy közben rendíthetetlenül hiszünk a végső sikerben.

Az emberek követik a pozitív jövőképük elképzeléseit, de nem követik azokat az embereket, akik nem képesek a földön járni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a www.facebook.com/lifeadvisorhungary oldalon! 

 Kövess az Instagramon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása