10 mérgező ember, akiktől mindenáron óvakodnod kell!

2018. július 12. 07:30 - Life Advisor

gas-mask-2343654_640.jpgA mérgező emberek meghiúsítják a logikát. Néhányan nem tudják, hogy milyen negatív hatással vannak a körülöttük élőkre, mások pedig szinte örömüket lelik, ha mások életében bonyodalmakat és drámát okoznak. Nagyon fontos tehát, hogy felismerjük ezeket az embereket. Soha nem fogják megérni az időt és az energiát, de sok mindent elvesznek tőlünk. Ezek az emberek felesleges stresszt, viszályt és problémákat okoznak.

Nemrég a német Friedrich Schiller Egyetem végzett egy kutatást a mérgező emberek hatásairól. Megállapításra került, hogy mennyire súlyos negatív hatással vannak az életünkre. Ezek az emberek ugyanis olyan mérgező állapotba helyezik az elméd, amelyet minden áron el kell kerülnöd.

A tanulmányok régóta kimutatták azt is, hogy a stressz milyen negatív hatással van az életünkre. Erről valószínűleg már te is hallottál, ha mégsem, akkor olvasd el a 8 tipp, amivel elkerülheted a stresszt című cikkemet. A néhány napig tartó stressz veszélyezteti az idegsejtek működését, valamint a memóriánk működését is. Képzeld csak el, ha mérgező emberek miatt ez a helyzet tovább tart.

Ahogy azt már többször olvashattad itt a blogomon is, a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Ha csak egy embernek is megengeded, hogy negatív legyen az életedben, akkor hamarosan érzékelni fogod a hatását.

De kik is azok a mérgező emberek, akiktől mindenáron óvakodnod kell?

1. A pletykafészek

A pletykák más emberek nehézségeiről sok embernek örömöt okoznak. Egy idő után azonban rendkívül fárasztó és bosszantó lehet mindig ugyanazt hallgatni. Túl sok olyan ember létezik, akiktől tanulni lehet és akik motiválnak, ezért ne pazarold az idődet olyanokra, akiknek csak a pletyka a legnagyobb örömük.

2. A temperamentumos

Néhány embernek abszolút semmilyen kontrollja nincs az érzelmei felett. Ők azok akik folyamatosan rád vetítik az érzelmeiket és próbálják elhitetni, hogy miattad ilyenek. A temperamentumos emberek érzelmi wc-nek fognak használni téged, szóval igyekezz elkerülni őket.

3. Az áldozat

Az áldozatot nehéz azonosítani, mert kezdetben nagyon empatikusnak tűnnek a problémákkal kapcsolatban. Később azonban nyilvánvalóvá válik, hogy a nehéz időszakokat nem tanulási és növekedési lehetőségként fogják fel. Van egy régi mondás : A fájdalom elkerülhetetlen, de a szenvedés opcionális. Az áldozat pedig újra és újra a szenvedést választja.

4. Az önelégült

Általában felismerheted, hogy mikor vagy önelégült ember társaságában. Amikor teljesen egyedül érzed magad, mert az illető csak magával van elfoglalva és te csupán egy eszköz vagy, akkor biztos lehetsz benne, hogy önelégült ember társaságában vagy.

5. Az irigy

Azaz a fű máshol mindig zöldebb felfogás képviselője. Még akkor sem elégedettek, ha valami óriási dolog történik velük. Ha túl sok időt töltesz velük, akkor előbb-utóbb te is megtanulod, hogy állandóan másokhoz hasonlítsd magad, amely hosszú távon negatív következményekkel jár.

6. A manipulátor

A manipulátorok az együtt töltött idő alatt időt és energiát szívnak ki az életedből. Bonyolult lehet felismerni őket, hiszen barátként mutatkoznak. Tudják, hogy mit szeretsz, mint nem, mi az ami érdekel, de ezeket az információkat valójában egy rejtett terv részeként használják. A manipulátorok ugyanis mindig akarnak tőlünk valamit és mindent elkövetnek, hogy úgy ugráljunk, ahogy ők fütyülnek.

7. A dementor

Igen, igen, csakúgy mint a Harry Potterben, a valóságban is léteznek. Ők azok, akik kiszívják a lelked. Egyből felismerheted őket, amint belépnek a szobába, valahogy megváltozik a hangulat. Ők azok, akik ha bárhol megjelennek, eltűnik a jó hangulat.

8. A szadomazó

Vannak olyan emberek, akik örömüket lelik abban, ha másoknak fájdalmat és nyomorúságot okoznak. Az egyetlen jó dolog ebben a típusban, hogy hamar felismered őket és hamar kiiktathatod őket az életedből.

9. A bíráskodó

A bíráskodó emberek kendőzetlenül mondják el neked a véleményed. Ahelyett, hogy tanulnának más emberektől, inkább ítélkeznek és lenéznek mindenkit.

10. Az arrogáns

Az arrogáns emberekre szintén csak vesztegeted az időd, hiszen mindent amit csinálsz személyes kihívásnak tekintenek. Az arrogancia hamis bizalom. Az arrogáns személy bízik saját képességében és vallott értékeiben, gyakran keresi is azt a foglalkozást, szerepet, helyzetet és lehetőséget, ahol a magánál "kevesebbeket” rendreutasíthatja vagy helyreteheti, ez az ő pszichológiai nyeresége.

komment
süti beállítások módosítása