A szerelem 5 lépcsőfoka! Sajnos a párok többsége a 3 lépcsőfokig jut!

2018. április 28. 08:15 - Life Advisor

heart-3062270_640.jpgSzerelem. A világ ekörül forog. Számtalan verset, könyvet, filmet ihletett. Az életben semmi sem hasonlítható a szerelem megtalálásához. És akkor megtalálod azt a tökéletes partnert, akivel úgy érzed, hogy életed végéig együtt lesztek. Ennek ellenére miért végződik a kapcsolatok 45-50% válással? Azért, mert a rózsaszín köd elillanása után, inkább lezárják és feladják a kapcsolatot, hiszen nem látják, hogy csupán egyetlen mélyebb lépés kellene az igaz szerelem irányába. A szerelemnek 5 lépcsőfoka van, amelyet minden pár megtapasztal, ezért hasznos, ha ismerjük őket.

 1. Szenvedély és játékosság
  Megismered álmaid párját. Szép, szórakoztató, sőt egyenesen szexi. Teljesen elvarázsolódtál, minden gondolatod csak róla szól. Ha kapsz tőle egy üzenetet, azonnal felgyorsul a szívverésed.
  A szerelem ezen szakaszában a hormonok futtatják a szálakat. Együtt vagytok, szórakoztok, nevettek, pillangók lepik el a gyomrod. A szerelem bekebelezett titeket.

 2. A komolyabbá válás lépcsőfoka
  Még mindig egy jó pár vagytok. Fogjátok egymás kezét séta közben, együtt csináltok közös programokat, de valami megváltozott. Összeköltöztetek, összeházasodtatok, beinvesztáltatok egy közös otthonba, talán már gyerek is van, de lehet, hogy még csak úton van felétek. Még mindig szeretkeztek, sokkal érzelmesebben és sokkal értelmesebben. De most már vannak komoly dolgok, amivel foglalkozni kell. Számlák fizetése, albérlet, bébiszitter, egyéb felnőtt dolgok. A szórakozással teli időszak elmúlt, a kapcsolatotok belépett egy komolyabb fázisba.

 3. A "mi történt?" lépcsőfoka
  Úgy tűnik, hogy az élet felgyorsult és lemaradtál a dolgokról. Azon kezdtek töprengeni, hogy mikor volt utoljára, hogy megfogtátok egymás kezét, mi történt az életetekkel. A harmadik lépcsőfok komolyan megkérdőjelezi, hogy tényleg elveszett-e a szerelem érzése? A legtöbben kicsit eltávolodnak a partnerüktől, és azon kezdenek gondolkodni, hogy vajon mi hiányzik az életükből? Minden illúzió eltűnik. Lehet, hogy többet vitatkoztok. Úgy tűnik, mintha a romantika már kötelező munka lenne és csak azt akarod, hogy az egésznek vége legyen. A szomorú az, hogy a legtöbb ember tényleg ezt teszi, megszüntetik a kapcsolatot.

 4. A földre szállás szakasza!
  Ha kiszabadultatok a 3 lépcsőfok nehéz időszakából, akkor jogosan érzitek magatokénak a jutalmat. Valódi társai lettetek egymásnak, eltűnt minden fal közületek. Mostantól együtt harcoltok a problémákkal és a nehézségekkel. Elértétek a szerelemnek azt a szakaszát, amit nem a romantika és az esetleges közös gyerek tart össze, hanem a kölcsönös megértésen és érzelmeken alapuló szeretet.

 5. Együtt élni, mint egy csapat!
  Most, hogy mindketten ismeritek egymás hibáit és gyengeségeit, az erősségeitekkel és vágyaitokkal együtt, mindezeket képesek vagytok összekapcsolni és közösen egy jobb világot kialakítani. Mindketten megtartjátok a saját hobbijaitokat, de ugyanúgy jelen vannak a közös érdekek, elfoglaltságok. Azok a párok, akik együtt játszanak, együtt is maradnak.

Ne hagyd, hogy a te kapcsolatod is csak egy statisztikai adat legyen. Amikor megtanulod és megismered a szerelem 5 lépcsőfokát, segítséget kapsz, hogy túljuss a nehéz időszakon és elérd a céljaid. A szerelem csodálatos lehet, de messze nem tökéletes. Semmit nem hullik csak úgy az ölünkbe. Szeresd a szerelmet és a szerelem is szeretni fog.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása