10 lépés a személyes kapcsolataink javítására!

2018. április 02. 10:12 - Life Advisor

soft-toys-3158361_640.jpgPszichológiai tanulmányok kimutatták, hogy az ember életében hosszútávon sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak a személyes kapcsolatok, mint a körülményeid,sikereid vagy pedig a tulajdonodban lévő tárgyi dolgok. A jó kapcsolatok boldogságot, harmóniát, kiegyensúlyozottságot adnak számodra és megvédenek a befelé fordulástól, depressziótól is. Ez azonban csak azokra a kapcsolatokra igaz, ahol érvényesülhet az úgynevezett win-win (nyer-nyer) szituáció és élethelyzet.Egy ilyen kapcsolatban minden fél felhozza a legjobb tulajdonságait és leküzdi a rosszakat.Úgy tartják,hogy a szüleinket és a testvéreinket nem választhatjuk, azonban a baráti és párkapcsolatunkat igen. Íme 10 olyan lépés,amely segít a személyes kapcsolataid javításában és segít megtalálni mindazt,amire szükséged van az életben.

 1. Értékeld a saját önbecsülésed és határozd meg, milyen kapcsolatot szeretnél!
  Olyan kapcsolatot szeretnél, amely tanuláson,szórakozáson,empátián vagy hallgatáson alapul? Vagy olyat,amely növeli az értéked mások szemében? Általánosságban elmondhatjuk,hogy azok a kapcsolatok működnek jobban, amelyek nem az önbecsülés szintjének szabályozásán irányulnak.

 2. Döntsd el milyen érték számít neked a legjobban az életben!
  Ha rájössz,hogy mit szeretsz/értékelsz, ami fontos a növekedésedhez és a boldogságodhoz, akkor könnyebben fogsz hasonló embereket vonzani magadhoz.

 3. Értékeld minden jelenlegi kapcsolatodat!
  1-10-es skálán értékeld minden egyes barátodat,kapcsolatodat és akik átlag alatt vannak, vizsgáld meg hogy biztos csak olyan kapcsolataid legyenek az életedben, akik motiválnak,inspirálnak de semmiképpen sem lehúznak és lent tartanak.

 4. A fenti értékelés alapján,szabadulj meg a rossz kapcsolataidtól!
  Talán már hallottad, hogy a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Ez rettentően fontos és az is, hogy ha szükséges,akkor elbúcsúzz és elengedj minden olyan kapcsolatot, amely már nem segítenek az életedben, sőt inkább elbizonytalanítanak és negatív élethelyzeteket teremtenek.

 5. Tágítsd a baráti köröd és folyamatosan keresd a lehetőségeket!
  Olyan emberekkel vedd körül magad,akikkel jól érzed magad.Otthon vagy a munkahelyeden keress olyan embereket, akik emelik az energiaszintedet, megmosolyogtatnak és optimisták.

 6. "Szolgáld" a kapcsolataidat!
  Miután megvizsgáltad,hogy melyik kapcsolataidat tartod meg a jövőben is, ideje törődni velük.Különösen a kapcsolatok minőségére fontos figyelned. Vicc vagy nem, de erre jó a csokor virág, a kávé meghívás, egy ajándék könyv stb.

 7. Adj elsőként!
  A kapcsolatokban sokan felteszik a kérdést, hogy "Mit kapok én a másiktól?". A kérdés jogos, azonban sokkal inkább arra kell figyelned,hogy te megtegyél mindent a viszonzás pedig hidd el - ha a kapcsolat win-win kapcsolat - érkezni fog.

 8. Ne vitatkozz,de tanulj meg okosan dönteni!
  Egy kapcsolatban nem érdemes bolhából elefántot csinálni, illetve nem érdemes vitázni, inkább kommunikálni és érvelni, valamint a felmerülő problémákat megoldani.

 9. Oszd meg a legjobb...
  tudásod,tapasztalatod,érzelmed,könyved,zenéd stb.Sok kapcsolat a megosztott élményeken alapul, ami igazán tökéletes dolog.

 10. Legyen nyitott elméd és fogadd el mások jó és rossz tulajdonságait is!

Ez a 10 lépés csak kis része annak, hogy mit tehetsz a kapcsolatok javítása érdekében. Ha követed őket, ha nem akkor is próbáld meg kideríteni,hogy mi felel meg neked.Ne felejtsd el,hogy az emberi kapcsolatok valamilyen szinten olyanok, mint a bor : idővel jobbá vállnak! De csak,ha foglalkozunk velük.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása