Vannak még álmaid? És elég nagyok?

2018. február 19. 07:45 - Life Advisor

coffee-3139776_640.jpgGyermekként biztos neked is mondták, hogy ne álmodozz. Miközben ott voltál a gondolataid és a fantasy világában, hogy milyen jó is lenne hős lovagként megmenteni a várost, autóversenyzőként megnyerni a kupát vagy pedig várni a fehér lovon érkező szőke herceget, aki kiszabadít a fogságból. A felnőttek szerint az álmodozás károd, de tudjuk, hogy a legnagyobb ötletek is álmokból lettek valóssággá. Neked vannak még álmaid? És vajon ezek az álmok elég nagyok?

A siker előfeltétele a kívánság

Amikor a kívánságod és a vágyad megfogalmazod és kimondod a hited és neveltetésed szerinti személynek (legyen az a Jó Isten, legyen az az Univerzum stb) két dolog történik az életedben. Egyrészt ezek a szavak a fejedben maradnak és megváltoztatják a viselkedésed, másrészt pedig a körülötted lévő világ mindent megtesz annak érdekében, hogy elérd amire igazán vágysz.

Hogy működik mindez?

A viselkedésünk számtalan módon változik, amikor egy nagy álmot hordozunk magunkban. Másképp beszélsz, másképp jársz, másképp nézel ki és még az apród döntéseket is másképpen hozod meg, mint azelőtt. Lehet, hogy mindez neked fel sem tűnik, talán csak a hozzád legközelebb álló emberek fogják csak látni, hogy másképp viselkedsz, másképp állsz a dolgokhoz, friss és boldog vagy.

Amit jelenleg az életedben tapasztalt, az eddigi gondolataid eredménye. Így tehát minél előbb szeretnél boldog lenni, változtatni az életeden, annál előbb kell megváltoztatnod a gondolataidat. Arra ugyanis nem számíthatsz, hogy ugyanazon gondolatokkal a jövőben más eredményt érj el.

Változik a gondolkodásod és átkapcsolsz a sikerre

A sikeres emberek nagyon is hasonlítanak egymásra. Egy ötlet vezérli őket és a testük összes sejtjének egy célja van. Hirtelen elkezdenek nagy dolgok történni, új emberekkel találkozol, új helyekre jutsz el és ezáltal minden nap megtanulsz egy új leckét,amely közelebb juttat a sikerhez.

Mi történik az ellenségeiddel?

És a többi irigy ember a környezetedben? Hirtelen segítenek neked és mindent megtesznek,amit csak szeretnél. Legalábbis úgy tűnik,  valójában azonban úgy érezheted, hogy akadályoznak téged. Az irigyek szintén a jó tanárok közé tartoznak, hiszen gondolj bele, mekkora elismerés az, hogyha valaki megakar téged állítani a siker felé vezető úton. Ha ez így van, akkor jó úton haladsz és ne felejtsd el, hogy ezek az emberek azért irigyek rád, mert te már régóta előttük haladsz az életedben.
Az ellenségeid azok, akik megmutatják a gyengeségeidet, hogy hol tudsz még fejlődni, illetve azt is megtanulhatod tőlük, hogy milyen emberré nem akarsz válni.

Az álmaid nem lehetnek elég nagyok

A nagy álmok jobbak mint a kisebb tervek. A nagy álmokat ugyanis még akkor is látod, ha éppen problémákkal küzdesz az álmaid felé vezető út kezdetén.

A nagy célokat folyamatosan realizálnod kell az életedben, mindig a szemed előtt kell, hogy legyenek. Fontos, hogy eltudd képzelni, hogy milyen életet is szeretnél élni és ne csak nagy vonalakban, hanem bátran álmodd meg a körülményeket és a szereplőket is. A jövőbeli álmaid tervezésekor, pedig ne foglalkozz a hogyannal. Add át magad az érzésnek, hogy ezek mind megvalósulnak és legyél nyugodt mialatt az álmaid vizualizálod.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Kövess minket a Facebookon is! >>>

komment
süti beállítások módosítása