10 ok, amiért az őrült emberek sikeresek!

2018. február 09. 07:30 - Life Advisor

hammock-2048858_640.jpgA héten bejárta a médiát (például az Index.hu-t is) Elon Musk őrült ötlete, miszerint a világ legerősebb rakétájával akarja az űrbe feljuttatni saját sportkocsiját. Az ehhez kapcsolódó keddi élő közvetítést több millióan követték az egész világon a helyszínen vagy az interneten. Személy szerint egyrészt hihetetlennek,másrészt hülyeségnek tartottam az ötletet. Hogy juthat eszébe egy milliárdos üzletembernek ekkora őrültség? A másik kérdés pedig, amit ebben a cikkben szeretnék boncolgatni, hogy mi lehet az oka, hogy ezek az "őrült" emberek, mint például Elon Musk, sikeresek?

 1. Olyan dolgokat csinálnak, amelyek elgondolkoztatják az "átlag" / "normális" embereket!
  Ezt nem is szeretném tovább magyarázni, hiszen ez a cikk az élő bizonyítéka annak,hogy most én is elgondolkoztam. Na jó, nem fogok autót kilőni az űrbe, viszont beindultak az agytekervényeim a jövőt illetően.
 2. Túl ostobák ahhoz, hogy féljenek!
  Amikor elterveznek valamit,akkor nem foglalkoznak a kudarc lehetőségével. Nincs is B tervük, hiszen tudják,hogy az A tervük tökéletes. Fontos tulajdonság,hogy képesek nem félni.
 3. A hitelességre törekszenek!
  A hitelesség számukra azt is jelenti, hogy egyéniségek legyenek. A sikeres emberek saját maguknak teremtik meg a stílusukat és mesélik el az életüket olyannak, amilyennek ők látják. Sokszor furcsa lehet, hiszen tényleg más szemüvegen keresztül szemlélik a történéseket.
 4. Óriási energiával rendelkeznek!
  Láttál már sikeres embert a tv előtt punnyadni? Ugye,hogy nem. Ők azok, akik fáradhatatlanul, éjjel-nappal a céljukért dolgoznak. Ez a fókusz és fáradhatatlan energia bomba, szintén a siker felé repíti őket.
 5. Nem hagyják,hogy a szabályok korlátozzák őket!
  A normától való eltérés nem mindig könnyű, pláne, ha az egész életedet szabályok szerint élted. A sikeres emberek azonban megértik, hogy bár a szabályok fontosak, korlátozhatják őket, amit viszont nem engednek.
 6. Szükségszerűen találnak ki dolgokat!
  Azt hihetnénk, hogy az őrültek rendkívül leleményes emberek, valójában viszont arról van szó, hogy ők azok, akik képesek felülkerekedni a káoszon. Segítenek, hogy más szemszögből nézzük a világot és rengeteg felmerült problémára nyújtottak már megoldást.
 7. Felismerik a többi "őrült" embert!
  Tudják, hogy kik azok, akik hasonlóan gondolkodnak mint ők, és kihívást látnak abban, hogy megosszák egymással a nézeteiket és az ötleteiket. Szívesen részt vennék egy ilyen brain-storming beszélgetésen.
 8. Mindig kíváncsiak!
  Az "őrült" emberek elméje, akár egy gyereké, mármint, ami a kíváncsiságot illeti. Ez lehetővé teszi számukra, hogy az életben ne problémákat lássanak, hanem lehetőségeket. Így a poharat is mindig félig telinek látják.
 9. Olyanok, mint kutya és a csont!
  Ha valamit a fejükbe vesznek,akkor nincs aki megállítja őket. Annyira beletudnak merülni egy-egy dologba, hogy bármennyire is lehetetlennek tűnik, biztosan megtalálják a megoldást. Olyan plusz tulajdonság ez, ami megkülönbözteti őket az átlag emberektől, akik ekkorra már régen feladták volna.
 10. Nem ragasztanak címkéket másokra!
  Míg az átlag emberek címkézik egymást nem, faj, vallás, szexuális orientáció, iskolázottság alapján, az "őrült", sikeres emberek számára, csak ember van szívvel, szenvedéllyel, motivációval és tettekkel.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

komment
süti beállítások módosítása