5 személyes fejlődést segítő tipp, mielőtt új párkapcsolatba kezdesz!

2018. február 06. 07:30 - Life Advisor

blowing-2917163_640.jpgHa éppen szinglinként éled az életed, biztos gyakran érzed magad nyugtalanul. Alig várod,hogy megtaláld az igaz szerelmet és szeretnéd minél előbb átélni valakivel a rózsaszín köd okozta hatalmas romantikát. Kétségtelen, hogy ez igazán felemelő érzés, amelyre szükségünk van. Azonban,ha egyedül, nyugtalanul élsz, akkor elsőként ezt a nyugtalanságot kell megállítanunk. Mielőtt tehát új kapcsolatot keresnél, ezt az 5 dolgot mindenképpen tedd meg.

 1. Zárd le az előző kapcsolatod!
  Fontos dolog,hogy ne ugorjunk bele egy új kapcsolatba,anélkül,hogy az előző kapcsolatunkat teljes mértékben lezártuk volna. Ha ezt még nem tetted volna meg, akkor mindenképpen ezzel a lépéssel kell kezdened. A legegyszerűbb gyakorlat egy kapcsolat lezárásához,ha fogsz egy lapot és elkezded összeírni,hogy mi volt a jó és mi volt a rossz az előző kapcsolatban. Ezután a rossz dolgokat égesd el miközben ezt mondod : "Szeretettel elengedlek, köszönöm a segítséget az életemhez, minden jót kívánok, jó utat!
 2. Határozd meg mi az, ami fontos neked!
  Kapcsolatainkban legtöbbször a családi és kulturális mintákat is behozunk, illetve korábbi szerelmeinktől is hozunk tapasztalatokat. Ami viszont már kevésbé jellemző, hogy mi magunk tudnánk, hogy mit is szeretnénk egy párkapcsolattól. Fontos kitalálnunk és megterveznünk, hogy milyen kapcsolatra vágyunk és ehhez kell bevonzanunk a legtökéletesebb partnert. Azonban,amíg önmagunk nem vagyunk tisztában azzal,hogy mit szeretnénk, addig nem fogjuk megkapni a megfelelő társat, csak sodródunk céltalanul.
 3. Légy tisztában azzal, hogy mi inspirál téged!
  Vannak szokásaink,amelyek boldogságot hoznak és vannak, amelyektől rosszul érezzük magunkat és rossz irányba tereljük az életünket. Tudatosan válassz olyan tevékenységeket,amelyek inspirálnak és motiválnak téged, így segítenek a személyiséged fejlesztésében és az önbizalmad növelésében, hiszen másoknak is vonzó,aki önbizalmat sugároz.
 4. Járulj hozzá a kapcsolat kialakításához!
  Ne csak arra várj,hogy majd valaki megmondja mit és hogyan csinálj. Az életedért te magad vagy felelős, ezért neked is lépéseket kell tenned egy új kapcsolat kialakításához. Ha már megvannak a tervek és az hogy mire vágysz valójában,akkor kötelezd el magad mellettük és menetelj egyenesen előre, anélkül,hogy bárkinek megengednéd,hogy letérítsen az útról.
 5. Tanuld meg szeretni önmagad!
  Az önszeretet rendkívül fontos dolog egy párkapcsolat szempontjából is. Miért? Szerinted lehet olyan embert szeretni,aki nem szereti saját magát sem? A válasz egyértelműen nem, ezért tehát fontos gyakorolni az önszeretetet is,amihez 30 tippet találhatsz IDE kattintva.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

komment
süti beállítások módosítása