Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Gondold meg, hogy mit gondolsz

2019. december 14. 15:28 - Life Advisor

thinking_elme.JPGNapoleon Hill Gondolkodj és gazdagodj című könyvében van 6 fantasztikus mondat, amely mindent megváltoztat : "Azzá vállunk, amire a legtöbbet gondolunk!". Ismered?

Tovább

A mentális zajok 4 típusa

2019. december 13. 21:01 - Life Advisor

mental_noise.jpgSzámomra a zaj sokkal több, mint egy zavaró figyelmeztetés. A zaj (azaz a hamis vagy félrevezető információ) blokkolhatja az igazán fontos dolgokat, amelyekre szükségünk van a pozitív növekedés felé történő haladásunkhoz. A zaj negatív valósághoz vezethet, amelyben a lehetőségeink korlátozottak miközben a pozitív belső hangok segíthetnek egy értékes valóság létrehozásában, a sikerhez vezető út feltérképezésében és a céljaink elérésében.

Tovább

3 alapvető készség a romatinkus kapcsolatokhoz

2019. december 12. 20:47 - Life Advisor

couple.jpgSok ember nem is kíván más, mint egy boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat. Ennek a kívánságnak a megvalósítása azonban gyakran nagyon nehéz feladat. Szerencsére azonban nincs szükségünk rá. Legalábbis ezt állítja Joanna Davila pszichológus professzor. Úgy véli, hogy a megértés, a kölcsönösség és az érzelmeink szabályozása a sikeres kapcsolatok titkos receptje.

Tovább

3 pénzügyi sikertipp Ashton Kutchertől

2019. december 09. 19:18 - Life Advisor

ashton_kutcher_money.jpgMindannyian emlékszünk rá : Ashton Kutcher a 90-es évek végén a 2000-es évek elején a lányok kedvence volt. A mai Ashton Kutcher azonban nagyon messze áll a "Azok a 70-es évek show"-ban megismert aranyos,de nem túl okos Michael Kelso-tól. A színész és kockázatitőke-befektető több,mint egy évtizede foglalkozik befektetésekkel és bizonyára hallottatok róla, hogy 30 millió dollárból 250 millió dollárt csinált rövid időn belül olyan cégekbe való befektetéssel, mint az Uber, Skype, Airbnb és a Spotify. Ezenkívül pedig ő a társalapítója a Sound Ventures-nek is.

Tovább

Hogyan javítja a vállalkozásod, ha nemet tudsz mondani?

2019. december 07. 17:29 - Life Advisor

saying_no_man.jpgA "nem" szó egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik. Annak ellenére, hogy negatív hatása van a helyes alkalmazása pozitív következményekkel jár. Például, ha valaki megkér, hogy tegyél meg valamit, amit nem akarsz és azt mondod, hogy nem, akkor azonnal láthatod, hogy az illető nem örül a válaszodnak. A saját véleményed szerint azonban pozitív eredménye van, mert megakadályoztad magad abban, hogy csinálj valamit, amit nem akarsz.

Tovább

Miért akarj olyan lenni, mint a Mikulás?

2019. december 06. 15:40 - Life Advisor

santa_claus.jpgGrant Cardone bizony tud valamit arról, hogyan kell újjáépíteni az életünket. Szegény gyerek volt, küzdött a főiskolai tanulmányai kifizetéséért, majd Louisiana legjobb értékesítési oktatójától tanult. Mindeközben saját márkát épített és ismét felépítette az életét. A január nemcsak egy új év, hanem remek alkalom arra, hogy fontolóra vedd mely tulajdonságaid szeretnéd tükrözni a világban. Grant Cardone egyik legfontosabb tanácsa, hogy légy olyan, mint a Mikulás. A Mikulás ugyanis sikeres.

Tovább

Így kapcsold ki a robotpilótát az életedben!

2019. december 05. 16:29 - Life Advisor

autopilot_life.jpgNem nem repülési tippekről fogsz olvasni. Ha hiszed, ha nem egyszer mindannyiunk életébe beköszönt olyan időszak, amikor robotpilóta módba kapcsoljuk a saját életünket. Néha ez a fajta életmód hasznos lehet. Stratégiákat készíthetünk, feltöltődhetünk és lendületet szerezhetünk a következő nagy lépésünkhöz. Nem mindig fogsz tudni a maximumon pörögni és néha előnyünkre válhat, ha robotpilóta módba kapcsoljuk az életünket. Ilyenkor az elménk tisztábban fogja majd látni, hogy melyek az igazán fontos dolgok, fennmarad az éberségünk és a fontos dolgokra fogunk összpontosítani.

Tovább

Íme 4 jó szokás, hogy megkapj mindent, amit szeretnél!

2019. december 04. 07:30 - Life Advisor

good_habit.jpgHa nem tanulunk meg jó szokásokat az élet nehezebbé válik. Választhatsz : vagy keményen dolgozol, tanulsz, fejleszted magad és könnyebb lesz az életed, vagy sodródhatsz, így viszont az élet nehezebbé válik. A sikeres emberek kétségkívül a jó szokásokat választják. Elsőre nem tűnik majd úgy, hogy túl nagyot lépsz előre, de ez csak a látszat. Hamarosan kinyílnak a lehetőségek ajtajai az életedben. Nem minden jó szokás teremt azonban hasonló eredményeket. Néhány szokás erősebb a másiknál. Íme 4 olyan szokás, amelyek erősítik az önbizalmad és segítenek abban, hogy megkapj mindent, amit szeretnél.

Tovább

Félsz a kockázatoktól? Íme, hogyan lehetsz bátrabb!

2019. december 03. 12:41 - Life Advisor

be_hero_now.jpgBeszéljünk a kockázatokról. Még ha nem is fontolgatsz kockázatos lépést valószínűleg találkoztál már olyan helyzettel az életed során, amikor kockázatot vállaltál, hogy eljuss odáig, ahol ma vagy és valószínű, hogy nem mindegyik volt számodra vállalható kockázat. A Harvard Business School legutóbbi podcastjaban a Twitter társalapítója Jack Dorsey a kockázatvállalást a vállalkozások szempontjából fogalmazta meg. A vállalkozó szellem meghatározása valójában jelentős - általában pénzügyi - kockázatot hordoz magában azért, hogy valami felépüljön. Ez azt jelenti, hogy bárki képes vállalkozói hozzáállással rendelkezni. A vállalkozó nem mindig hoz létre üzletet ez csak egy nagyon merész kockázat vállalás során sikerülhet.

Tovább

3 dolog, amit ma és mindennap el kell mondanod magadnak

2019. december 02. 17:31 - Life Advisor

inner_voice_smile.jpgMivel te magad vagy a sorsod kovácsa, győződj meg róla, hogy ezt a kiváltságot a maximális hatékonysággal használod. Figyelned kell a belső hangodra. Ez a belső hang segít a terveid megfogalmazásában és elfojtja a kritikusok és a rosszakarók hangját. A belső hangod rendelkezik azzal a hatalommal, hogy növelje az önbizalmad, segítsen navigálni az élet útvesztőin, segít tanulni a kudarcokból, ha bekövetkeznek. Légy őszinte magaddal. A te belső hangod motivál vagy inkább a kételkedők negatív kórusát erősíti? Ha az utóbbi, akkor bizony át kell programoznod a gondolkodási folyamataid olyan módon, hogy ezt a 3 dolgot ma és ezentúl mindennap elmondod magadnak.

Tovább