Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

8 dolog, amiért a naplóírás megváltoztathaja az életed

2019. október 19. 18:32 - Life Advisor

journal_naplo.jpgAz emberek többsége mindennap ír, anélkül, hogy észrevenné. Te is közéjük tartozol? Okostelefon segítségével irogathatsz, válaszolhatsz a kollégák emailjeire vagy akár rendszeresen válaszolhatsz az ügyfeleidnek is. Az írás az élet egyik olyan aspektusa, amely elkerülhetetlen. Gondoltál azonban bármikor is az írás előnyeire? Kisgyerekként még a tanáraink ösztönöztek bennünket az írásra. A középiskolában, egyetemen a tanárok arra ösztönöztek minket, hogy jegyzeteket készítsünk, de vajon miért kapott ekkora hangsúlyt az írás?

Tovább

Ezt az egyszerű hibát követi el a legtöbb vezető

2019. október 18. 11:40 - Life Advisor

business_feedback.jpgAzt, hogy a vezetőknek inkább visszajelzést vagy inkább tanácsot kellene-e adni az alkalmazottaik számára egy amerikai kutatócsoport próbálta megfejteni. Az eredmény : a vezetők, amikor tanácsot adnak, jövőbeli orientációt biztosítanak a munkavállalóik számára. Ellenben a visszajelzéssel, amely ugye általában a múltra utal, így a gyakorlatban az alkalmazottak már kevesebbet tudnak vele kezdeni.

Tovább

Újítani akarunk? Legyünk "jelenisták"!

2019. október 17. 07:30 - Life Advisor


"Emlékszenek az internet előtti időkre?" — kérdi Joi Ito. "Emlékszenek, mikor az emberek megpróbálták megjósolni a jövőt?" Lebilincselő előadásában Joi, a MIT Media Lab vezetője eltekint a jövőre vonatkozó jóslatoktól, és helyette az egy szempillantás alatti alkotás új felfogásával foglalkozik: gyorsan létrehozni és állandóan tökéletesíteni, nem várva semmilyen engedélyre vagy jóváhagyásra arról, hogy a mi gondolatunk a helyes. Ez az alulról fölfelé építkező innováció figyelhető meg mostanában a legtöbb káprázatos futurisztikus projektben. Ezek úgy kezdődnek - hangsúlyozza az előadó -, hogy nyitottak vagyunk és figyelünk a jelenleg körülöttünk zajló eseményekre. Azt javasolja: ne legyünk futuristák, legyünk inkább "jelenisták".

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

A kérés művészete

2019. október 16. 21:57 - Life Advisor

Ne próbáld rávenni az embereket, hogy fizessenek a zenéért, mondja Amanda Palmer: Hagyd őket. Egy szenvedélyes beszédben, ami az utcai előadóművészként eltöltött napjaival kezdődik (dobj egy dollárt a kalapba a Háromméteres Menyasszonynak!), megvizsgálja művészek és rajongók közti jelenkori kapcsolatot.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

Az érzelmi bátorság adománya és hatalma

2019. október 15. 19:35 - Life Advisor

Susan David pszichológus elmondja, hogy a módszer, ahogy érzelmeinkkel bánunk, miként alakítja minden lényeges dolgunkat: tetteinket, életutunkat, kapcsolatainkat, egészségünket és boldogságunkat. Mélyen megindító, humorral fűszerezett, és esetleg még sorsfordítónak is bizonyuló előadásában kétségbe vonja a derűlátást az érzelmi igazsághoz képest előnyben részesítő kultúrát, és bemutatja az érzelemgazdagság hatékony stratégiáit. Érdemes meghallgatni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

Az önazonosságom szupererő, nem pedig akadály

2019. október 14. 17:59 - Life Advisor

Hollywoodnak fel kell hagynia a világ valódi arca szembeni ellenállással, mondja America Ferrera, színész, rendező, aktivista. Felvázolja a pályafutása körvonalait, és a különböző kultúrák valódi szemléltetését követeli, valamint változtatást a történeteink elbeszéléseiben. "A jelenlét esélyt szül," mondja. "Akiket látunk boldogulni a világban, azokon keresztül tanuljuk meg, hogy hogyan lássuk önmagunkat, hogyan határozzuk meg az értékeinket, és hogyan álmodjunk a jövőnkről."

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

Ezt a 8 dologt kellene reggel 8 előtt megtenned

2019. október 13. 12:57 - Life Advisor

morning_routine.jpgMunka, túlóra, család, háztartás, egyéb kötelezettségek. Sok ember gyakran stresszhelyzetben érzi magát. Alig jut idő saját magadra. Ennek ellenére fontos, hogy vigyázz magadra és ne felejtsd el a céljaid. Mivel nagy a veszélye annak, hogy a saját magadra jutott idő egyszerűen csökkenni fog a napi rutinban és csak későn fogsz rájönni arra, hol ment el gyorsan az idő, ideje lesz lépéseket tenni. Az életünk gyakran tele van haszontalan dolgokkal és hiányzik az idő az igazán értelmes dolgokhoz. Íme 8 olyan dolog, amelyet reggel 8 óráig - a mindennapi élet stresszének megkezdése előtt - elvégezhetsz. Nyerd vissza az irányítást a saját életed felett.

Tovább

A rémes vezetők 3 típusa

2019. október 12. 14:36 - Life Advisor

big_boss.jpgA karrierje során szinten mindenki találkozok legalább egyszer egy nehéz esetnek vagy épp inkompetensnek számító vezetővel. Valaki, aki már csírájában elfojtja alkalmazottainak a motiváltságát. Elégedetlenséget és feszültséget kelt a csapatában. Röviden : egy főnök, aki fájdalmat okoz egy olyan munka során, ami egyébként nagyszerű lehetne.

Tovább

A lelkesedés mindent megváltoztathat

2019. október 11. 11:12 - Life Advisor

enthusiam.jpgSzeretem Dr.Peale könyveit. Valójában jó pár könyvét elolvastam már és mindegyikben van valami, ami megtudja fogni az embert. Szeretem a páciensei és az ügyfelei történetet olvasni egy olyan világból, amely teljesen más, mint a mi mostani életünk. A történetek ugyanis még az internet előtti időkből származnak. Egyesek szerint akkor még minden könnyebb volt, mint most. Bizonyos mértékben egyetértek ezekkel az emberekkel. Az életünk tényleg felgyorsult.

Tovább

8 tipp, hogy emlékezetes maradj mások szemében

2019. október 10. 18:56 - Life Advisor

impression_future.jpgMindannyian arra törekszünk, hogy emlékezzenek ránk, de néha nem is olyan könnyű tartós és mély benyomást tenni valakire, akivel először találkozunk. A jó hír, hogy mindez bizony lehetséges, csak ismernünk kell a hogyant. Ennek megkönnyítésének érdekében összegyűjtöttem 8 olyan tippet, amelyet te is alkalmazhatsz.

Tovább