Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Phil Knight 4 üzleti tippje fiatal vállalkozóknak

2019. november 15. 18:01 - Life Advisor

phil_knight_nike.jpgPhil Knight, az egykori fiatal vállalkozó, aki elhagyta korábbi jövedelmező könyvelői állásást, hogy megvalósítsa álmát, mára saját céggel rendelkezik. Ő a Nike alapítója. A legjobbaktól mindig megéri tanulni, nézzük meg tehát Phil Knight 4 üzleti tanulságát, amelyet szívből ajánl minden fiatal vállalkozónak.

Tovább

Nem akarod magad vesztesnek érezni? Hagyd abba ezt a 6 dolgot.

2019. november 14. 11:48 - Life Advisor

faulire_thinking.jpgBosszantóak ugye? Azok, akik azt mondják, hogy a kudarcok hozzátartoznak a siker eléréséhez. Persze, nekik könnyű mondani, mert már a másik oldalon vannak, sikeresek. Ugyanakkor te egész nap küzdesz annak érdekében, hogy az életed minden területén sikereket érj el, de valójában nem vagy biztos abban, hogy megfogod-e tudni valósítani mindazt, amit elterveztél. Ott van az a kis hang a fejedben, amely azt mondja, hogy nem fogod tudni megcsinálni. Se most, se máskor. Úgy érzed kudarcot vallottál. Korlátozva érzed magad és nem tudod, hogyan küzdj meg vele. Nos, tehetsz magadnak egy szívességet és elkezdhetsz foglalkozni az alábbi dolgokkal.

Tovább

5 dolog, amit alacsony önértékelésű emberek csinálnak a Facebookon

2019. november 13. 13:41 - Life Advisor

facebook_szokas.jpgA Facebookon - de említhetném bármely más közösségi oldalt is - tanúsított viselkedésünk rengeteget elárul egy ember személyiségéről. Milyen gyakran osztasz meg valamit, miket osztasz meg, milyen gyakran és miket likeolsz. A felhasználók viselkedéséről rengeteg tanulmány készült már. A statisztikák szerint tavaly 1,59 milliárd felhasználója volt a Facebookonak, így rengeteg potenciális alanyt megtudtak figyelni. Nézzük mire jutottak a kutatással foglalkozók és nézzük meg az 5 leggyakoribb dolgot, amelyet alacsony önértékelésű emberek csinálnak a Facebookon.

Tovább

Tai Lopez 6 tanácsa, amivel legyőzheted a szorongást és a stresszt

2019. november 12. 11:36 - Life Advisor

taio_lopez_business_fears.jpgVállalkozóként a személyiségünk minden aspektusa mikroszkóp alá kerül. Az erősségeid és a gyengeségeid is nagyobbak lesznek. Ezért is fontos, hogy tudd ki vagy és mit kell tenned ezzel kapcsolatban. Ahhoz, hogy vállalkozóként másképpen lásd és akár meg is változtasd a világot szükséged van önismeretre. Életünk során szintén meg kell küzdenünk stresszel, szorongással, de vállalkozóként ennél sokkal mélyebbre kell ásnunk. Ha például hajlamos vagy minden apróságon aggodalmaskodni, akkor ez az üzleti életedben is megfog jelenni. A jó hír azonban az, hogy tehetsz azért, hogy mindezek fejlődjenek. Tai Lopez 19 éves korában kezdte el első vállalkozását. Úgy véli, hogy a félelem és a szorongás miatt nagyon kevés ember mer csak belevágni saját vállalkozásba. Nézzünk 6 tippet, amit ő javasol ilyen helyzetben.

Tovább

7 lépés, hogy legyőzd a sikerektől visszatartó félelmeid

2019. november 11. 12:55 - Life Advisor

cliff_diving_fears.jpgA mai napig élénken él bennem az a nap. Hétvégén kirándulni mentem a barátnőmmel, aki úgy döntött, hogy milyen jó móka lenne a baráti társaságához csatlakozni, akik éppen sziklaugrásra készültek. Még nagyon a kapcsolatunk elején voltunk és nyilvánvalóan fogalma se volt róla, hogy nem a magasság nem minden esetben a barátom. Tehát sziklák és még ugorjunk is le. Nem köszönöm. Aztán elkerülhetetlenül egy óriási szikla tetején találtam magam, amely egy hatalmas kék vízvászonra nézett. Rájöttem, hogyha nem ugrom, akkor a szégyen sétáját kell visszafele megtennem. Ez számomra vesztes-vesztes helyzet volt.

Tovább

7 dolog, amit nem kellene csinálnod felkelés után

2019. november 10. 15:29 - Life Advisor

morning_routine_1.jpgAz a bizonyos reggeli rutin, amely mindenki számára működik nem létezik. Felkelés után lehet, hogy a híreket olvasod, elegendő vizet iszol vagy táncolsz hangos zene mellett. Ez mind rendben is van. De vannak bizonyos dolgok, amelyeket, ha felkelés után végzel, akkor biztosan szabotálod vele a napod. De melyek is ezek?

Tovább

Keresed a sikert? Íme 5 módszer, hogy megtaláld.

2019. november 09. 11:37 - Life Advisor

looking_for_success.jpgMit is akarnak annyira az emberek, amikor a sikerről beszélnek? Vannak, akik jachtot, magánszigetet, repülőt, luxusvillát. Mások szeretnék érezni, hogy tartoznak valahova, szeretetteli kapcsolataik vannak csodás barátokkal és egy harmonikus családdal. Olyan dolgokra vágyunk, amelyekről azt sem tudjuk, hogy miért is akarjuk elérni. Képeket készítünk a fejünkben arról, hogy milyen lenne birtokolni ezeket a tárgyakat, felépíteni ezeket a kapcsolatokat, ezt az elképzelt éltet élni, de véletlenül figyelmen kívül hagyjuk a kihívásokat, amelyek az siker felé vezető úton bizony mindannyiunkra rátalálnak.

Tovább

4 módszer, amivel az okos ember elkerüli a kiégést

2019. november 08. 14:12 - Life Advisor

burnout_avoid.pngA kiégés a mai társadalmunkban sajnálatos módon egyre ismeretebbé és gyakoribbá válik. Egy nagy biztosító cég 2018-as felmérése szerint szinte minden második ember úgy gondolja, hogy félnie kell a kiégés veszélyétől. A stressz, a túlórák, a túlhajszoltság hiányának semmibe vétele csak néhány oka a kiégésnek. A legtöbb ember ismeri ezeket. Ennek ellenére például nem fordítunk időt elég pihenésre és arra, hogy elszakadjunk a munkától, mert félünk, hogy akkor nem tudunk előrelépni a karrierünkben.

Tovább

4 egyszerű lépés, hogy elérd a pénzügyi céljaid

2019. november 07. 07:30 - Life Advisor

money_freedom.pngBizony vannak olyan emberek, akik olyan mértékű pénzügyi célokat valósítanak meg, amely a többségünk számára lehetetlennek tűnik. Tudod, azokra gondolok, akik már 28 évesen milliomosok, 31 évesen már nyugdíjba mennek. Sok ilyen történetről hallottunk már. Sőt biztos már te is olvastál a New-York-i ügyvéd sztorijáról, aki csak rizsen és babon él, hogy hamarosan nyugdíjba vonulhasson és már megtakarított 400.000 dollárt. Az ilyen sikersztorik izgalmasak és inspirálóak, de sajnos ritkán hasznosak, mert úgy tűnhet, hogy távol állnak a realitástól.

Tovább

Miért nincs soha elég időd és hogyan változtathatsz ezen?

2019. november 06. 07:30 - Life Advisor

parkinson_law.jpgVeled is megtörtént már? Rád bíztak egy feladatot, de a határidő még messze volt. Nem foglalkoztál vele, de a fejedben egy hang kitartóan azt suttogta : "meg kell csinálnom!". Hirtelen a határidő 2 napon belülre került és még csak bele sem kezdtél. Pánikba estél. Félredobtál mindent, gőzerővel és egy hordó koffeinnel karöltve dolgoztál, napokig nem aludtál eleget és a végén a feladat elkészült és leadhattad a főnöködnek.

Tovább